Franklin Templeton va respinge orice incercare nefondata de amanare a platii dividendelor la FP

Data publicarii: 08-10-2010 | Bursa
Reprezentantii Franklin Templeton Investments, companie care a preluat administrarea Fondului Proprietatea (FP), a anuntat vineri, prin intermediul unui comunicat, ca vor respinge orice incercare nefondata de amanare a platii dividendelor la FP sau a datei de listare a Fondului.

"In numele Fondului si actionarilor sai, vom respinge orice tentative nefondate de a amana plata dividendelor si/sau listarea Fondului pe Bursa de Valori Bucuresti", se arata in comunicat.

 Declaratia reprezentantilor Franklin Templeton Investments a fost facuta dupa ce in presa au aparut unele articole referitoare la o actiune in justitie facuta de catre un actionar al Fondului, cu scopul de a contesta validitatea unor rezolutii ale Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA) si a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA) din data de 6 septembrie.

Reprezentantii Franklin Templeton reamintesc rezultatele votului actionarilor Fondului Proprietatea, si anume aprobarea cu 99,7% din voturi a Actului Constitutiv al FP. De asemenea, aprobarea cu 99,9% de voturi a listarii FP pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si aprobarea cu 99,2% din voturi a  deciziei de repartizare a profitului net pentru exercitiile financiare 2008 si 2009, suma propusa pentru dividendul brut fiind de 0.0816 lei /actiune.

"Obiectivul nostru pe termen scurt este de a asigura actionarii de faptul ca vor putea primi dividendele pe 11 octombrie. In plus, reiteram angajamentul continuu al Franklin Templeton pentru listarea Fondului pe BVB. In prezent, lucram intens pentru a ne asigura ca toate termenele sunt respectate pentru o listare la inceputul anului 2011", se arata in comunicatul Franklin Templeton.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.

Statul a promis, la crearea Fondului, ca va lista FP in cel mai scurt timp la bursa din Bucuresti si pe o piata internationala, ceea ce ar fi permis actionarilor sa isi poata valorifica usor titlurile cu care au fost despagubiti, insa termenul de listare a fost mereu amanat.

 

NewsIn