Arhiva » Septembrie 2010 » 27 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 27 Septembrie 2010 | 32 de inregistrari

  • FMI acorda Romaniei transa a sasea, de 884 milioane euro, si ii cere sa isi respecte tintele

    Boardul executiv al FMI a finalizat a cincea evaluare a Romaniei in cadrul acordului de finantare externa, in urma careia institutia pune la dispozitie a sasea transa din imprumut, in valoare de aproximativ 884 milioane euro (769 milioane DST), a anuntat Fondul.

  • OMV Petrom a ieftinit sambata benzina cu 6 bani/litru

    Compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, a scazut de sambata preturile de referinta la benzina cu 6 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produse petroliere, in timp ce pretul motorinelor ramane neschimbat. Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm costa 4,52 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ este 4,90 lei/litru, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 costa 4,66 lei, iar cel de OMV Carrera 100 este 5,32 lei/litru.

  • Nita (PSD): Intr-un guvern de coalitie, vom mentine cota unica de impozitare

    Vicepresedintele PSD Constantin Nita a afirmat ca, in cadrul unui eventual guvern de coalitie cu al social-democratilor cu liberalii, cota unica va fi mentinuta, impozitarea progresiva urmand sa fie introdusa dupa alegerile anticipate. Deputatul Constantin Nita a afirmat ca in cadrul grupului economic al PSD se lucreaza pe mai multe variante de impozitare progresiva, expertii partidului facand simulari pe cateva zeci de variante.

  • Pretul gigacaloriei pentru populatia Capitalei va creste la 124 de lei, de la 119

    Pretul gigacaloriei pentru consumatorii casnici din Capitala va creste la 124 de lei, de la 119 in prezent, potrivit unei hotarari care ar urma sa intre, saptamana viitoare, pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

  • Salariile bugetarilor ar putea creste cu 14% in 2011

    In cadrul discutiilor sindicatelor cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor, acestia din urma au afirmat ca FMI ar fi recomandat o crestere cu 14% a salariilor bugetarilor in 2011, concomitent cu eliminarea celui de-al treisprezecelea salariu si a primelor de vacanta.

  • Peste 3.400 de joburi si 3.000 de candidati la Bursa locurilor de munca din Capitala

    Peste 3.400 de joburi disponibile si circa 3.000 de candidati - acesta este bilantul Bursei locurilor de munca pentru absolventi, in conditiile in care doar 13% dintre oferte au fost pentru absolventii cu studii superioare, anunta organizatorii. Aflat la cea de-a 14-a editie, evenimentul organizat vineri in Capitala de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFMB) le-a oferit candidatilor slujbe de la 185 de firme.

  • FMI: prioritatea Romaniei este rezolvarea definitiva a problemei arieratelor

    'Prioritatea Romaniei este rezolvarea definitiva a problemei arieratelor, prin imbunatatirea disciplinei financiare in economie si cresterea credibilitatii eforturilor de ajustare depuse de autoritati', a declarat sambata directorul general adjunct al FMI, Murilo Portugal.

  • Credite de la CEC, fara garantii, pentru reabilitarea termica a blocurilor

    ''Pentru reabilitarea blocurilor de locuit, asociatia de proprietari poate sa ia credit de la CEC, cu garantii guvernamentale 100%, dobanda fiind subventionata integral de stat. Fiind garantie guvernamentala fata de CEC, asociatia de locatari este degrevata practic de apasarea garantiilor. Oamenii nu mai sunt obligati astfel sa-si ipotecheze apartamentele'', a declarat senatorul Petru Filip, intr-o conferinta de presa.

  • Operatorii din turism se plang de numarul mic de clienti. Raspunsul Ministerului Turismului: sunteti mincinosi si evazionisti

    Numarul turistilor pe litoral a crescut cu 5% in perioada iulie-august 2010 fata de acelasi interval din 2009, anunta ministerul de resort. Ba a scazut. Cu 15% chiar, spun reprezentantii agentiilor de turism.

  • FMI: Efortul de consolidare fiscala asigura atingerea tintelor, Romania trebuie sa continue ajustarea

    Efortul recent de consolidare fiscala a pozitionat Romania pe o cale sigura in atingerea tintelor fiscale pe termen scurt si mediu, dar principala provocare este de a asigura continuitatea ajustarilor, prin mentinerea unor constrangeri de cheltuieli si prin reforme fiscale structurale, potrivit FMI.

  • Valoarea creditelor restante a crescut in luna august cu aproape 7%

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat vineri ca valoarea creditelor restante a crescut in august cu 6,9% fata de luna anterioara, la 14,36 miliarde de lei. Suma reprezinta 6,86% din totalul imprumuturilor aflate in derulare. La inceputul anului curent, ponderea restantelor in total credite in lei se ridica la 5,6%.

  • "Instalarea tinerilor fermieri" a atras doar 10% din finantarea acordata de UE

    Desi finantata prin fonduri euro-pene nerambursabile, schim-ba-rea la fata (si performanta) a agriculturii autohtone prin po-pu-larea zonelor rurale cu tineri agricultori este anevoioasa. Ar fi fost de asteptat ca Masura 1.1.2 - "Instalarea tinerilor fer-mi-eri" sa fie o vedeta a finantarilor din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

  • Pentru plata somerilor, statul a platit in opt luni mai mult decat in tot anul 2009

    Desi toti indicatorii arata ca economia nu va creste in 2010, presedintele ANOFM, Silviu Bian, ii contrazice. Dupa sase luni de la adresarea invitatiei "Financiarul" de a dis-cuta despre somajul romanesc si despre presiunea pusa de criza economica si politica a sis-te-mului social din Romania, prese-dintele ANOFM, Silviu Bian, a dat dovada de cle-menta.

  • Henri Paul: Cea mai buna masura anticriza a Guvernului ar fi plata datoriilor catre intreprinderi

    Este ceva foarte important ce trebuie sa faca Guvernul: sa plateasca datoriile, arieratele. Este cel mai bun instrument de revenire, din punctul meu de vedere. Fiindca vorbim de masuri anticriza, cea mai buna masura anticriza care ar putea fi luata ar fi sa plateasca datoriile fata de intreprinderi", a spus Henri Paul la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de PRO TV

  • UE a format un comitet secret pentru a gasi solutii pentru salvarea euro imediat dupa falimentul Lehman. Tensiunile puteau destrama zona

    La doua luni de la falimentul Lehman Brothers, in toamna lui 2008, mai multi lideri europeni ar fi pus bazele unei comisii secrete, conform Wall Street Journal. Rolul comisiei supranumita si "grupul care nu exista" avea drept scop eliminarea riscurilor de intrare in default a celor 16 tari din zona euro.

  • Valoarea creditelor restante de cel putin o zi a urcat la 14,36 mld. lei

    Valoarea creditelor cu intarzieri la plata mai mari de o zi a crescut in luna august cu 6,9%, la 14,36 miliarde de lei, nivelul acestora repre-zentand 6,86% din totalul imprumuturilor aflate in deru-lare. La finele anului trecut, pon-derea restan-te-lor in total credite in lei se ridica la 5,6%

  • Certasig vrea sa-si acopere pierderile

    Actionarii Certasig vor discuta, in 28 octombrie, majorarea capitalului social cu 5,5 milioane de euro sau reducerea acestuia pana la nivelul activului existent, pentru acoperirea pierderilor financiare ale asiguratorului, care depasesc jumatate din valoarea actuala a acestui indicator.

  • Cele mai scumpe accesorii din casele romanilor: bucataria la pret de apartament cu trei camere si cada la pret de Logan.

    In 2010 "extravaganta" este cuvantul de ordine in materie de lux casnic. Preturile exorbitante raman constanta acestei nise. Se modifica insa tendintele momentului, spun specialistii in design interior. Unul dintre reperele bunastarii la romani este opulenta exterioara a locuintei. Este anul in care ne intoarcem in trecut, prin revelarea unui nou trend: clasicul contemporan.

  • Seful OMV:

    Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general executiv al OMV, exclude orice intentie de a renunta la Petrom, chiar daca in piata de profil se vorbeste despre planul unor companii rusesti de a face o oferta. Intr-un interviu acordat ziarului "Adevarul", Ruttenstorfer le transmite celor care ar dori sa preia Petrom si OMV ca nu pot nici macar sa viseze la asemenea achizitii.

  • Anularea impozitului minim, finalizata pana la 15 octombrie

    Deputatul PDL Petru Calian, membru in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pana la 15 octombrie, transmite Mediafax. Calian a spus ca impozitul minim si-a atins tinta pe termen scurt, insa pe termen lung este "neproductiv".

  • Cine sunt romanii recrutati de Franklin Templeton

    Cinci romani fac parte din echipa de pe pietele emergente a gru-pului Franklin Templeton, fiecare din-tre acestia avand responsa-bilitati in analizarea companiilor atat a celor listate, cat si a celor nelistate. Pozitia de analist este una dintre cele mai importante in cadrul echipei Templeton.

  • BLAGA VREA SA DEMISIONEZE. RAZBOI TOTAL CU BASESCU

    Vasile Blaga si-a anuntat in sedinta de luni a liderilor Coalitiei, organizata la Guvern, intentia de a demisiona din functia de ministru al Administratiei si Internelor, fara ca demisia sa fie depusa pana la aceasta ora la cabinetul premierului, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

  • Vasile Blaga: Am inaintat demisia de onoare

    Vasile Blaga a mers la Guvern cu demisia scrisa, insa a fost oprit sa demisioneze de catre mai multi lideri din coalitia de guvernare, potrivit unor surse citate de Antena 3. Reprezentantii UDMR i-au cerut lui Vasile Blaga, in sedinta de luni a Coalitiei, sa revina asupra deciziei de a demisiona din functia de ministru al Administratiei si Internelor. Acestia au aratat ca ministrul nu poate fi facut responsabil pentru actiunile liderilor sindicali.

  • Blaga si sefii de arme din MAI, chemati la discutii la Palatul Cotroceni

    Potrivit surselor NewsIn, Blaga este insotit la Palatul Cotroceni de secretul de stat Dan Valentin Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din MAI, de seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba, de seful Jandarmeriei, generalul Olimpiodor Antonescu, de seful Directiei Generale Anticoruptie (DGA), chestorul Liviu Popa, de seful Directiei Generale de Inormatii si Protectie Interna (DGIPI), Stefan Pop, dar si de Mihai Bretan, adjunct al seului Politiei de Frontiera.

  • Min. Comunicatiilor a finalizat platforma tehnica de depunere online a oricarui tip de formular

    Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), prin cele 2 centre subordonate - Centrul National de Management pentru Societatea Informationala si Centrul National "Romania Digitala" - au finalizat, din resurse proprii, platforma tehnica de depunere online a oricarui tip de formular.

  • ANCOM vrea sa oblige furnizorii de internet sa-si publice parametrii de calitate

    Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a lansat luni spre consultare publica un proiect de decizie prin care toti furnizorii de servicii de acces la internet au obligatia de a publica pe paginile proprii de internet parametrii de calitate.

  • Patria Credit a semnat un parteneriat cu Banca Transilvania pentru colectarea ratelor de credit

    Patria Credit IFN, una din cele mai mari institutii nebancare de microfinantare din Romania, a semnat un parteneriat cu Banca Transilvania (BT) privind serviciul de colectare a platilor ratelor de credit, ca urmare a unui plan de dezvoltare, a anuntat luni institutia.

  • Actiunile BVB au fost tranzactionate luni la un maxim istoric

    Actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au fost tranzactionate luni la un maxim istoric, urcand pentru prima oara peste 40 de lei/actiune. Pe piata Deal a tranzactiilor speciale au fost inregistrate doua transferuri cu 328.500 de actiuni, la un pret de 41 lei/actiune, valoarea totala a celor doua operatiuni fiind de 13,46 milioane lei.

  • Credit de consum - frigidere, masini sau case - pe 25 de ani de la Millennium

    Portughezii de la Millennium Bank au extins perioada de rambursare la creditele de nevoi personale garantate cu ipoteca cu cinci ani, ducand-o astfel la 25 de ani. Banca, aflata inca in perioada de expansiune, incearca astfel sa relaxeze conditiile de eligibilitate, in conditiile in care multi clienti au veniturile diminuate fata de anii trecuti. Banca cere ca obligatiile lunare de plata sa nu depaseasca 65% din venitul clientului.

  • Statul are scadente la titluri de 2,5 mld. lei in octombrie

    Ministerul Finantelor va avea nevoie de circa 2,5 mld. lei (588 mil. euro) luna viitoare doar pentru a rascumpara titlurile de stat emise in trecut si care ajung la scadenta, suma fiind usor mai mare decat in lunile precedente.

  • Taierile de salarii si majorarile de preturi lasa tot mai putini bani pentru economii

    Majorarea preturilor dupa cresterea TVA din vara a lasat oamenilor tot mai putini bani de economisit, iar in conditiile in care nici bancile nu mai sunt dispuse sa plateasca dobanzi foarte mari la depozite, economiile populatiei au calcat puternic pe frana.

  • Bancile vor fi obligate sa provizioneze toate creditele populatiei daca pierd un proces

    Bancile vor fi obligate sa provizioneze toate imprumuturile pentru populatiei aflate acum in derulare daca pierd un singur proces privind modul de aplicare a OUG 50/2010, care reglementeaza dobanzile la creditele consumatorilor, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea, citat de Mediafax.