Fraude si incompetenta, boli cronice in sistemul bancar de la noi

Data publicarii: 13-01-2008 | Finante-Banci

Birocratie din ce in ce mai mare, angajati fara experienta, care deseori nu stiu cum sa se comporte cu clientii, fraude din ce in ce mai dese si mai mari. Sunt principalele probleme cu care se confrunta sistemul bancar romanesc. O recunosc si clientii, si Politia, si conducerea Asociatiei Romane a Bancilor.

Statisticile Politiei arata ca, daca in 2006, 32 % dintre fraudele financiare erau comise de persoane cu identitati false, anul trecut procentul a ajuns la 80 %. Pentru a evita astfel de cazuri, bancile au impus noi masuri de siguranta, motiv pentru care clientii au de asteptat mai mult la ghiseele.

In ultimul an, principalele banci din tara s-au confruntat cu fraude uriase. O persoana a reusit sa fure peste 300.000 de euro, prezentandu-se la mai multe institutii financiare cu acte de identitate false.

Ultima lovitura a fost data chiar la inceputul acestui an, de directorul unei sucursale bancare din Capitala. Acesta a sustras peste 100.000 de euro din seiful institutiei pe care o conducea. Mai mult de jumatate din suma a pierdut-o la cazinou, dupa care s-a aruncat de la etajul opt al unui bloc.

Realitatea TV

Mai citeste si:

Ultimele stiri pe BankNews.ro: