Superstitii la angajare?

Data publicarii: 19-02-2008 | HR/Cariere

In selectia angajatului ideal pentru un job, unele companii folosesc strategii sofisticate si neobisnuite. De la studiul grafologic al scrisorii de intentie a candidatului, redactata de mana, la examene psihologice, teste de logica, pana la analiza corespondentelor intre caracteristicile zodiei in care se incadreaza aspirantul la un anumit job si cerintelor pentru postul respectiv.

In general, societatile americane folosesc astfel de strategii. Spre exemplu, pentru vanzari sunt cautati berbecii, taurii pot fi stimulati de beneficii materiale, gemenii sunt buni pentru relatiile cu publicul, sagetatorii sunt persuasivi, capricornii sunt organizati etc.

Daca in Europa companiile tin prea putin cont de zodia candidatului in momentul cand recruteaza, candidatii cu siguranta sunt interesati daca postul li se potriveste zodiei in care s-au nascut. Ca angajatii sau candidatii pentru un job din Romania sunt superstitiosi o dovedeste unul din site-urile specializate in recrutarea de personal - bestjobs.

Un site serios la prima vedere, cu un numar impresionant de angajatori si cu un numar la fel de mare de internauti aflati in cautarea unui loc de munca. Intr-una din sectiuni se gaseste un... joboscop. Un fel de recomandare on-line a jobului ideal, in functie de numele utilizatorului. Aflam astfel ca jobul ideal pentru Ion Popescu este cel de astronaut. In cazul in care acesta considera ca jobul nu i se potriveste, utilizatorul care poarta acest nume este sfatuit sa isi caute un job direct pe site, unde ne indoim ca va gasi o oferta de angajare pentru acest post.

Curentul