Volksbank lanseaza Creditul de consum fara ipoteca imobiliara

Data publicarii: 17-04-2012 | Finante-Banci

Volksbank Romania lanseaza Creditele de consum fara ipoteca imobiliara. Noile credite de nevoi personale sunt disponibile in Lei. Singurul cost este dobanda, in prezent de 12,59%. 

"Lansarea Creditului de consum fara ipoteca imobiliara completeaza portofoliul de produse al Volksbank Romania. Ramanem consecventi principiului ca produsele Volksbank trebuie sa fie usor de inteles si cu structuri simple de cost, de aceea toate comisioanele sunt incluse in dobanda”, declara Marius Istrati, seful departamentului de Retail Product Development din Volksbank.

Pentru creditul de consum fara ipoteca imobiliara nu se percep comisioane de analiza sau de administrare credit, iar asigurarea de viata este oferita gratuit de catre banca. Durata maxima de rambursare este de 5 de ani. 

Dobanda este singurul cost lunar aferent creditului, aceasta fiind, in prezent, de 12,59%, reprezentand ROBOR la 6 luni, la care se adauga o marja fixa de 7,5%. Creditul de consum poate fi utilizat inclusiv pentru refinantarea unor imprumuturi acordate de alte banci. In acest caz, dobanda este mai mica cu un punct procentual (11,59%), marja fixa fiind de 6,5 %.

Dobanda la creditul de consum fara ipoteca este actualizata semestrial, in functie de fluctuatiile indicatorului Robor 6M.  

Exemplu de calcul:

La un credit nou de 20.000 de Lei, contractat pe o perioada de 5 de ani, rata lunara se ridica la 451,87 Lei, iar DAE este 13,45%. In cazul in care creditul se acorda pentru refinantarea unui imprumut existent, in conditii similare (valoare credit de 20.000 de Lei, pe 5 ani), rata lunara se ridica la 441,76 Lei, iar DAE la 12,34%. Simularile au fost realizate tinand cont de ROBOR la 6 luni valabil pe 11 aprilie 2012.

  •  Suma maxima finantata: 45.000 de Lei
  • Perioada de creditare: max 5 de ani
  • Rata dobanzii curente: ROBOR 6 luni + 7,5% p.a. in cazul creditelor noi, ROBOR 6 luni + 6,5% in cazul refinantarilor
  • Asigurare de viata: oferita gratuit de Volksbank

Garantii: garantie pe conturile curente deschise la Volksbank si cesiunea veniturilor

Comisioane:

  • Comision analiza dosar: 0 Lei 
  • Comision lunar de administrare: 0 Lei
  • Comision unic post-acordare prestate la cererea clientului: 150 Lei
  • Comision gestiune cont curent: 1 Leu lunar

Alte costuri platite la terti:

Inregistrare garantii ( in Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare)

Ultimele stiri pe BankNews.ro: