EFG Eurobank solicita compensatii din partea Alpha Bank pentru nerealizarea fuziunii

Data publicarii: 03-07-2012 | Finante-Banci

Alpha Bank respinge afirmatiile EFG Eurobank, grupul bancar elen prezent in Romania prin Bancpost, privind neindeplinirea obligatiilor de a consuma fuziunea dintre cele doua institutii financiare.

Banca EFG Eurobank, prezenta in Romania prin Bancpost, a initiat proceduri de arbitraj pentru a obtine compensatii de la Alpha Bank, dupa ce actionarii Alpha Bank au renuntat la fuziunea celor doua institutii financiare, convenita anul trecut, potrivit Mediafax.

"In pofida dorintei Alpha Bank pentru o incetare amiabila a procedurii de fuziune, EFG Eurobank a recurs la arbitraj solicitand compensatii pentru neconsumarea tranzactiei. Alpha Bank respinge afirmatiile EFG privind neindeplinirea obligatiilor de a consuma tranzactia", se arata intr-un comunicat transmis luni de Alpha Bank bursei din Atena.

Actionarii Alpha Bank au decis in luna mai a acestui an sa renunte la fuziune dupa ce restructurarea datoriei Greciei a cauzat pierderi ambelor institutii de credit. Alpha Bank si EFG au vrut anul trecut sa formeze una dintre cele mai mari banci elene printr-un schimb de actiuni. Scopul fuziunii era de a rezista mai bine crizei financiare, care a afectat serios sectorul bancar din intreaga zona euro.

Acordul a cazut dupa ce, in acceptiunea Alpha Bank, a devenit clar ca restructurarea datoriei statului elen, prin care au fost sterse obligatii de circa 100 de miliarde de euro, va afecta mai puternic EFG decat Alpha Bank. EFG ar avea o expunere mai mare pe obligatiunile guvernului.

Grupul Alpha Bank a raportat o pierdere de 107,8 milioane euro in primul trimestru al acestui an, iar EFG a avut pierderi nete de 236 milioane de euro.

Sursa: TVR.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: