Alexandru Petrescu a semnat un ordin pentru infiintarea Centrului de studii comparative pentru competitivitate

Data publicarii: 14-06-2017 | Economie

Ministerul pentru Mediul de Afaceri va infiinta Centrul de studii comparative pentru competitivitate, un ordin in acest sens fiind semnat de ministrul de resort, Alexandru Petrescu.

"Este rezultatul colaborării cu specialiștii INACO. Am semnat ordinul de ministru pentru înființarea Centrului de studii comparative pentru competitivitate. Este, în esență, un organ consultativ, fără persoană juridică, care funcționează sub conducerea Ministerului pentru Mediul de Afaceri și are ca obiectiv crearea unui cadru eficient de consultare și dialog cu toate organizațiile de profil economic, dar și cu reprezentanți din zona universitară, cu reprezentanți ai Academiei Române. În practică, tot ceea ce acest centru va elabora va întări fundamentarea, justificarea, predictibilitatea pentru orice fel de politici pe care Ministerul pentru Mediul de Afaceri le va lua de acum încolo. Aceste lucruri se întâmplau și până acum, dar sporadic", a spus Petrescu, într-o conferință organizată de Camera de Comerț și Industrie a României împreună cu INACO.

Potrivit acestuia, prima întrunire a acestui centru de studii comparative va avea loc în partea a doua a acestei luni.

"Aștept nu nerăbdare să elaborăm politici, să fim mai transparenți cu un grad mai înalt de a explica ceea ce facem, să putem să aducem buna practică din alte țări la un nivel de specificitate a țării, să putem să elaborăm politici mai clare și mai predictive", a mai arătat ministrul.

Sursa: Agerpress