Bank of Cyprus va deschide in iunie prima sucursala bancara din Romania

Data publicarii: 11-05-2007 | Finante-Banci

Bank of Cyprus va deschide in iunie prima sucursala bancara in Romania, dupa ce a inaugurat operatiunile de leasing in luna martie, arata, joi, raportul financiar al Bank of Cyprus pe trimestrul intai din 2007. Cea mai mare institutie de credit din Cipru, Bank of Cyprus (BoC), a anuntat in data de 15 martie ca va incepe operatiunile bancare pe piata din Romania din luna aprilie si ca doreste opereze fara pierderi inca din 2008, potrivit declaratiei directorului general al BoC Romania, Vassilis Papaioannou.á

Reprezentantii BoC au precizat institutia va fi initial o banca de nisa, eventual o banca universala. "Produsele de baza vor fi in prima faza cele destinate companiilor. Pentru partea de retail, avem nevoie de o retea, iar aceasta se face in timp", a aratat Papaioannou. "Retailul nu este prioritatea noastra, insa o sa urmarim si noi acest sector".

De asemenea, banca va oferi in prima faza doar produsele de baza si va aduce noi produse pe masura ce banca se "rodeaza" cu piata romaneasca. "Vrem sa fie operationala cu produsele de baza", a spus Papaioannou. "Din al treilea an operatiunea din Romania va deveni complet operationala". Divizia romaneasca va fi axata mai ales pe sectorul corporate si ar putea sa acorde si imprumuturi companiilor straine.

Potrivit presedintele grupului, Eleftherios Ioannou banca se va axa foarte mult in Romania si pe sectorul imobiliar. " BoC va finanta constructia de proiecte mari, insa va oferi si credite ipotecare pentru persoanele fizice. Un serviciu, descris de presedintele BoC ca un "atu al grupului", este factoringul. Banca nu ofera servicii de factoring printr-o divizie speciala, ci prin banca. "Vom oferi factoring si pe piata romaneasca si va fi gestionat de un departament din banca".

BoC a fost fondata in 1899 si este liderul pietei bancare in Cipru. Banca ofera servicii de retail si comerciale, dar si de finantare, de factoring, de brokeraj, de asigurari generale si de viata. Bank of Cyprus mai gestioneaza fonduri si ofera servicii de banca de investitii.

Grupul financiar Bank of Cyprus este prezent in Grecia, Australia, Marea Britanie, Insulele Channel, SUA, Canada, Africa de Sud, Rusia si Romania. La sfarsitul anului trecut, activele grupului financiar BOC erau la circa 25,2 miliarde euro. Bank of Cyprus tinteste un profit net de 415 milioane euro, cu 31% mai mare fata de nivelul din 2006.

Bank of Cyprus este listata la bursele de valori din Nicosia si Atena.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: