Ultimele stiri si informatii din Finante-Banci
-
Banca Transilvania - rezultate financiare pe primele trei luni ale anului
Potrivit rezultatelor financiare făcute publice recent de instituția financiar-bancară, Banca Transilvania a înregistrat în primul trimestru al anului 2023 o evoluție susținută a activității. Astfel, economiile clienților au crescut cu 5%, creditele noi cu 5,3%, iar numărul tranzacțiilor cu cardul cu 22%. Totodată, și numărul de clienți ai băncii a crescut cu circa 50.000, activele Grupului BT ajungând la finele primelor trei luni ale anului la 147,9 miliarde de lei, nivelul creditelor fiind de 67,8 miliarde de lei.
-
Studiu Deloitte: 90% din companii considera ca tehnologia cloud este esentiala pentru dezvoltare, transformare digitala si competitivitate pe piata
Potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte Future of Cloud, 90% dintre companii consideră că tehnologia de acest tip este esențială pentru dezvoltare, mai ales atunci când este utilizată împreună cu alte tehnologii de ultimă oră precum cea a inteligenței artificiale sau Internet of Things. De asemenea, 88% dintre cei care au participat la acest studiu consideră că soluțiile de tip cloud sunt vitale pentru consolidarea poziției în rândul competitorilor și pentru generarea de venituri.
-
Studiu WEBCON: Solutiile de automatizare a proceselor de business genereaza o crestere a productivitatii de pana la 87%, cu o recuperare totala a investitiei in mai putin de 3 ani
Companiile de azi au nevoie din ce în ce mai mare de strategii eficiente care să le asigure sustenabilitatea operațională, pe fondul unui deficit la nivel global de experți în principalele domenii de activitate, a instabilității economice dar și a evenimentelor sociale și geopolitice neprevăzute.
-
Vanzarile Flanco au crescut cu 40% in primul trimestru al anului
Primele trei luni ale anului s-au încheiat pentru Flanco cu vânzări de peste 300 de milioane de lei, cu 40% mai mult decât în primul trimestru al anului trecut. Comparativ, în acest an, piața produselor electronice și IT a crescut în valoare cu aproximativ zece procente.
-
Raportul Revolut privind cheltuielile realizate de clientii romani in trim. I 2023
Potrivit Revolut, în primele trei luni ale acestui an, românii au efectuat peste 65 de milioane de tranzacții prin intermediul serviciului cu același nume, cifră dublă față de primele trei luni ale anului 2022. De asemenea, volumul total al plăților a crescut cu 70% față de primul trimestru al anului trecut și cu 4% față de nivelul atins în ultimele trei luni ale anului 2022.
-
EY România - Andra Cașu și Amelia Toader: Avantajele raportării profitului ca grup fiscal și de ce nu apelează companiile din România la această metodă
Consolidarea fiscală în domeniul impozitului pe profit este o speță relativ recentă în România, aplicabilă de la 1 ianuarie 2022. Îndelung așteptată în țara noastră, facilitatea aduce o serie de avantaje pentru grupurile de companii care aleg să raporteze impozitul pe profit la nivel consolidat, în detrimentul raportărilor individuale.
-
De Ziua Națională a Educației Financiare (11 Aprilie), Revolut și DNSC îi atenționează pe utilizatorii români în legătură cu riscul de fraude cibernetice
La 11 Aprilie, de Ziua Națională a Educației Financiare, Revolut a încercat să vină în sprijinul utilizatorilor săi, oferind o serie de sfaturi care să îi ajute în a identifica mai ușor și a înlătura riscurile de fraudă.
-
Fwd: EY România - Organizațiile se pregătesc pentru noi riscuri fiscale și o intensificare a controalelor
Potrivit studiului EY Tax Risk and Controversy Survey 2023, numărul de audituri fiscale va crește cu mai mult de o treime în perioada următoare, peste 51% dintre liderii din domeniul fiscal pregătindu-se deja pentru o intensificare a controalelor fiscale după perioada de pauză care a coincis cu pandemia de Covid-19. La acest studiu au participat 2100 de lideri din domeniul fiscal din 20 de sectoare industriale diferite.
-
Opinie Deloitte: UE a adoptat DORA, un fel de GDPR al siguranței cibernetice pentru organizațiile din sectorul financiar. Ce presupune noul cadru de reglementare pentru echipele de management?
La finele anului trecut, actul de reglementare privind reziliența operațională digitală (DORA) a fost publicat în monitorul oficial al Uniunii Europene, noua prevedere intrând de altfel în vigoare la mijlocul lunii ianuarie 2023. Complexitatea DORA pentru sectorul financiar este comparabilă cu ceea ce a însemnat GDPR pentru domeniul protecției datelor personale. Noua lege, creează un prim cadru legislativ pentru armonizarea măsurilor de securitate cibernetică și de risc pentru toate companiile care activează în sectorul financiar, la nivel european.
-
BCR: Dezvoltare digitala a portofoliului investitional prin George
Recent, Banca Comercială Română a extins funcționalitățile oferite prin intermediul platformei digitale George. Acum, clienții instituției financiar-bancare au posibilitatea de a deschide și de a opera 100% digital un portofoliu investițional de pe orice dispozitiv conectat la Internet, telefon, tabletă sau calculator.
-
Raportul Anual 2021 Revolut: Primul an pe profit, EBITDA ajustata de 100 milioane GBP si profit net de 26,3 milioane GBP
Revolut a publicat Raportul Anual aferent perioadei dintre 1 ianuarie și 31 decembrie 2021. Potrivit datelor oficiale, compania a înregistrat un important progres la nivelul indicatorilor financiari, anul 2021 fiind și primul an de profit. Totodată, observăm continua creștere a bazei de clienți și a veniturilor pe toate segmentele de business.
-
Grupul Banca Transilvania: 1.000 de finantari in 4 luni, prin BT Mic
În doar patru luni de la lansarea în România a programului InvestEU, BT Mic a finanțat peste 1000 de afaceri mici prin intermediul acestuia. Programul este intermediat de Fondul European de Investiții (FEI).
-
Opinie Deloitte: Garantia pe ambalaj, tot mai aproape – ce obligatii au companiile din piata bauturilor?
Până la finalul acestui an, mai precis finalul lunii noiembrie, sistemul SGR, parteneriatul dintre mediul privat și statul român care are ca scop îmbunătățirea ratei de reciclare a deșeurilor de ambalaje, ar trebui să devină complet funcțional.
-
Studiu Deloitte: inflatia, provocarile legate de forta de munca, riscurile cibernetice si reglementarile legate de clima vor influenta cel mai mult veniturile companiilor imobiliare in acest an
Conform studiului Deloitte 2023 Commercial Real Estate Outlook, veniturile companiilor din sectorul imobiliar comercial vor fi influențate în 2023 de inflație, riscurile cibernetice, reglementările legate de schimbările climatice dar și de provocările legate de forța de muncă.
-
Studiu Deloitte: Europa se profileaza drept cel mai mare producator de hidrogen verde, energia „curata” care ar putea transforma pana in 2030 industria grea si prelucratoare, aviatia si transporturile
Cu o pondere de 30% din capacitatea totală de producție la nivel mondial, Europa se profilează drept cel mai mare producător de hidrogen verde. Acest lucru se datorează resurselor regenerabile vaste de care dispune această zonă dar și de procesul de decarbonizare demarat în ultimii ani care își propune ca până în anul 2030 să transforme complet sectoarele economice cu amprentă mare de carbon precum cel al industriei grele, prelucrătoare, al aviației și transporturilor.
-
Studiu Revolut: Românii au făcut 203 milioane de plăți către comercianți cu Revolut, în 2022. O tranzacție din patru - pentru alimente și produse de larg consum
Pe parcursul anului trecut, clienții Revolut din România au stabilit, potrivit unui studiu realizat chiar de furnizorul de servicii financiare, un record în ceea ce privește numărul de tranzacții realizate. Au fost înregistrate nici mai mult nici mai puțin de 203 milioane de tranzacții în 2022, cu 90% mai multe decât în anul precedent în condițiile în care și baza de clienți a crescut cu 67%. România, cu 2,5 milioane de clienți Revolut a devenit astfel a doua piață ca importanță, după Regatul Unit.