Ghetea a acceptat functia de presedinte al CEC

Data publicarii: 11-05-2007 | Finante-Banci

Radu Gratian Ghetea, presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si presedinte ne-executiv al consiliului de administratie al Alpha Bank Romania, a declarat ca a acceptat functia de presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni, fara a oferi detalii suplimentare. "Am acceptat functie de presedinte al CEC", a declarat, sec, presedintele ARB.

Ministerul Economiei si Finantelor (MRF) a convocat in dimineata zilei de vineri o adunare generala a actionarilor (AGA) Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), la care a fost decisa schimbarea presedintelui CEC, Eugen Radulescu, si a doi vicepresedinti, Gabriela Tudor si Vasile Ifrim. Demiterea a fost anuntata vineri de ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

Strategia bancii va fi comunicata in perioada imediat urmatoare, printr-o conferinta de presa, la care va participa ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

Conducerea executiva va fi asigurata, in perioada urmatoare, de Radu Gratian Ghetea, in calitate de presedinte, si de Cristian Tudorancea, in calitate de vicepresedinte.

Vosganian a declarat ca schimbarea "este menita sa duca la indeplinire obiectivele noastre pentru CEC, de intarire a fortei bancii de economii, de crestere a cotei de piata si de eficientizare a sa in urma capitalizarii pe care am facut-o la CEC".

Radu Gratian Ghetea este presedintele neexecutiv al consiliului de administratie al Alpha Bank Romania si presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB). De asemenea, Ghetea este membru de onoare al Institului Bancar Roman si al Asociatiei Cambiste Internationale (Forex Club). Din decembrie 2000, este Calvaler al Ordinului National pentru Merit al Romaniei, iar in 2001 a fost ales de Bucharest Business Week cel mai admirat om de afaceri din domeniul bancar. Radu Gratian Ghetea este licentiat in matematica (1972) si stiinte economice (1985). In 2001 a obtinut doctoratul in stiinte economice. A facut mai multe cursuri de perfectionare in informatica si telecomunicatii bancare in Romania, Franta, Austria, Ungaria si Cehoslovacia.

Radu Gratian Ghetea si-a inceput cariera in 1972, ca analist programator la Centrul de Calcul al Sistemului Bancar. Din 1977 a ocupat mai multe functii in cadrul Bancii Romane de Comert Exterior: analist programator (1977-1982), sef serviciu departamentul de informatica (1982-1987), director si director general, membru in comitetul de directie (1987-1994), membru in consiliul de administratie, coordonarea directa a activitatilor de contabilitate, informatica si telecomunicatii, proceduri si raportari (1990-1994).

Din 1994 lucreaza in cadrul Alpha Bank, unde a detinut pina in 1996 functia de vicepresedinte al consiliului de administratie si membru al comitetului de directie. Din 1996 pina in data de 1 februarie 2007 a ocupat functia de  prim vicepresedinte al consiliului de administratie si membru al comitetului de directie. Din 1997,  Radu Gratian Ghetea este profesor asociat la Institutul Bancar Roman. Ghetea a fost ales presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor, din 2003, castigand un nou mandat in aprilie 2006.

Radu Gratian Ghetea s-a nascut la 7 august 1949, este casatorit si are un copil. Cunoaste fluent limba engleza si franceza.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: