Radulescu: In spatele deciziei de schimbare a conducerii CEC e Vladescu
Data publicarii: 12-05-2007 | Finante-BanciFostul ministru de finante a anuntat public de aproape un an ca vrea sa faca schimbarea conducerii Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) si el este in spatele acestei decizii a declarat, vineri, fostul presedinte al institutiei, Eugen Radulescu.
Potrivit fostului presedinte al CEC, fostul ministru de finante, Sebastian Vladescu are influenta asupra primului ministru si mai mult ca sigur se afla in spatele acestei schimbari la nivelul conducerii CEC. "Fostul ministru de finante mi-a spus de foarte multa vreme ca doreste sa faca o schimbare a managementului, fara a oferi vreodata un argument in acest sens", a explicat Eugen Radulescu. El a adaugat ca fostul ministru de finante nu a avut niciodata ceva serios sa-i reproseze.
"La un momentdat mi-a reprosat ca nu ne intelegem intre noi. N-a reusit sa substantieze in nici un fel chestia asta si au mai fost acuzatii dinacestea care sunt lipsite de fundament", a spus Radulescu. Mai mult, Radulescu a spus ca "si primul ministru a facut declaratii in acest sens la sfarsitul lui decembrie si in ianuarie".
Radulescu a mai spus ca pana la preluarea functiei de catre noul presedinte, CEC nu va putea fi angajata in nici un fel de operatiune, pentru ca nu poate functiona fara ambele semnaturi, iar in acest moment, noul presedinte, Radu Gratian Ghetea nu are drept de semntura, pana ce nu va primi avizul din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Radulescu a mentionat ca in cazul sau, termenul de aprobare a dreptului de semnatura a fost de peste o luna, deci este posibil ca si in acest caz, CEC sa nu poata fi angajata in nici un fel de operatiune.
Fostul presedinte al Casei de Economii si Consemnatiuni sustine ca este multumit de activitatea sa in fruntea institutiei. El a spus ca doar in luna aprilie, CEC a obtinut un profit de 16 milioane de lei, dupa ce in primele trei luni a raportat un profit de 24 de milioane de lei. "Eu mi-am facut treaba. Obiectivul meu era ca banca sa functioneze. Daca actionarul doreste sa faca schimbarea, poate sa o faca oricand", a spus fostul director al CEC.
In opinia lui Radulescu, noul presedinte ar putea avea probleme cu birocratia din mediul public, avand in vedere ca provine din mediul privat.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?