Francii elvetieni urca la 4% cota OTP Bank din piata creditelor ipotecare

Data publicarii: 14-05-2007 | Finante-Banci

OTP Bank controla, la finalul lunii februarie, 4% din piata creditelor ipotecare, in crestere cu 0,19% fata de finalul anului, datorita cererii mari de imprumuturi in franci elvetieni, a declarat directorul PR al OTP Bank Romania, Carmen Gheorghita. In decembrie 2006, OTP Bank Romania avea 3,81% din piata creditelor ipotecare.

"Principalul motiv al cresterii cotei de piata pe segmentul imprumuturilor ipotecare il reprezinta creditul in franci elvetieni care a avut un mare succes in randul clientilor nostri", a precizat Gheorghita.

OTP Bank Romania a afisat o cota de 1,7% din piata romaneasca, din perspectiva creditelor acordate la sfarsitul lunii februarie din 2007, respectiv de 1,4% din totalul imprumuturilor acordate companiilor.

Banca mai detinea la finalul lunii februarie o cota de piata de 2,1% dupa creditele acordate populatiei, 1,6% dupa creditele de consum si 0,5% din piata romaneasca dupa totalul depozitelor.

"OTP Bank Romania doreste o implicare semnificativa pe piata investitiilor imobiliare (credite ipotecare, credite de achizitii terenuri), deoarece piata imobiliara este la inceput de drum, iar cererea din partea clientilor de a obtine finantare este in crestere, la fel si veniturile acestora, a mai spus Gheorgita.

In opinia directorului PR OTP Bank Romania, riscul de nerambursare in cazul creditelor ipotecare este aproape inexistent. Singurul aspect care poate afecta in mod negativ creditarea ipotecara ar putea fi o eventuala scadere a preturilor pe piata imobiliara.

OTP Bank Romania mizeaza si pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), care se afla in deplina expansiune. Carmen Gheorghita a adaugat ca oferta bancilor pe acest segment este departe de nevoile in crestere ale pietei, iar cele care vor reusi sa-si asigure o prezenta importanta in piata IMM-urilor  vor reusi sa obtina cote de piata semnificative si pe segmentul de retail.

Un al treilea segment pe care doreste sa se dezvolte OTP BAnk Romania este cel al serviciilor bancare electronice (internet banking, call center tranzactional si sms-banking) unde spera sa creeze servicii cat mai avantajoase pentru clienti.

Pana la sfarsitul anului 2008 OTP Bank urmeaza sa depaseasca 200 unitati operationale, fata de 72 de unitati cat sunt in prezent.

OTP Bank Romania a inregistrat o pierdere de 2,6 miliarde forinti (35,3 milioane lei) in 2006, cu 23% mai mari decat cele din anul anterior. OTP Bank Romania a atins in decembrie 2006 o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 3,81% din piata.

Banca avea active de 2,64 miliarde lei (781 milioane euro) la sfarsitul lui 2006 si controla 1,53% din piata bancara romaneasca. OTP Bank Romania este parte a grupului financiar ungar OTP, care opereaza in noua tari din Europa Centrala si de Est si deserveste peste 11 milioane de clienti.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: