Francii elvetieni urca la 4% cota OTP Bank din piata creditelor ipotecare
Data publicarii: 14-05-2007 | Finante-BanciOTP Bank controla, la finalul lunii februarie, 4% din piata creditelor ipotecare, in crestere cu 0,19% fata de finalul anului, datorita cererii mari de imprumuturi in franci elvetieni, a declarat directorul PR al OTP Bank Romania, Carmen Gheorghita. In decembrie 2006, OTP Bank Romania avea 3,81% din piata creditelor ipotecare.
"Principalul motiv al cresterii cotei de piata pe segmentul imprumuturilor ipotecare il reprezinta creditul in franci elvetieni care a avut un mare succes in randul clientilor nostri", a precizat Gheorghita.
OTP Bank Romania a afisat o cota de 1,7% din piata romaneasca, din perspectiva creditelor acordate la sfarsitul lunii februarie din 2007, respectiv de 1,4% din totalul imprumuturilor acordate companiilor.
Banca mai detinea la finalul lunii februarie o cota de piata de 2,1% dupa creditele acordate populatiei, 1,6% dupa creditele de consum si 0,5% din piata romaneasca dupa totalul depozitelor.
"OTP Bank Romania doreste o implicare semnificativa pe piata investitiilor imobiliare (credite ipotecare, credite de achizitii terenuri), deoarece piata imobiliara este la inceput de drum, iar cererea din partea clientilor de a obtine finantare este in crestere, la fel si veniturile acestora, a mai spus Gheorgita.
In opinia directorului PR OTP Bank Romania, riscul de nerambursare in cazul creditelor ipotecare este aproape inexistent. Singurul aspect care poate afecta in mod negativ creditarea ipotecara ar putea fi o eventuala scadere a preturilor pe piata imobiliara.
OTP Bank Romania mizeaza si pe segmentul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), care se afla in deplina expansiune. Carmen Gheorghita a adaugat ca oferta bancilor pe acest segment este departe de nevoile in crestere ale pietei, iar cele care vor reusi sa-si asigure o prezenta importanta in piata IMM-urilor vor reusi sa obtina cote de piata semnificative si pe segmentul de retail.
Un al treilea segment pe care doreste sa se dezvolte OTP BAnk Romania este cel al serviciilor bancare electronice (internet banking, call center tranzactional si sms-banking) unde spera sa creeze servicii cat mai avantajoase pentru clienti.
Pana la sfarsitul anului 2008 OTP Bank urmeaza sa depaseasca 200 unitati operationale, fata de 72 de unitati cat sunt in prezent.
OTP Bank Romania a inregistrat o pierdere de 2,6 miliarde forinti (35,3 milioane lei) in 2006, cu 23% mai mari decat cele din anul anterior. OTP Bank Romania a atins in decembrie 2006 o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 3,81% din piata.
Banca avea active de 2,64 miliarde lei (781 milioane euro) la sfarsitul lui 2006 si controla 1,53% din piata bancara romaneasca. OTP Bank Romania este parte a grupului financiar ungar OTP, care opereaza in noua tari din Europa Centrala si de Est si deserveste peste 11 milioane de clienti.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial