Pretul electricitatii ar putea sa nu mai creasca in acest an

Data publicarii: 14-05-2007 | Economie

Pretul energiei electrice ar putea ramane nemodificat in acest an, pentru ca, potrivit prognozelor, 2007 nu va fi un an secetos, a declarat, luni, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. "Inflatia a crescut in aprilie, din cauza cresterilor preturilor energiei electrice, dar din luna mai nu va fi cazul sa mai scumpim energia la producatori", a spus Vosganian. Ministrul a adaugat ca dupa ce le-a cerut producatorilor de electricitate ca sa treaca pe la el daca vor sa creasca preturile, niciunul dintre acestia nu i-a facut vreo vizita sa-l anunte despre o astfel de intentie.

Potrivit oficialului, in cazul unui an secetos productia de energie trebuie sa se bazeze pe resursele de carbune sau gaze, ceea ce ar duce la cresterea preturilor la electricitate si ar putea determina si probleme cu balanta comerciala.

"Nu este cazul sa ajungem la aceasta situatie in 2007, care va fi un an normal", a punctat Vosganian.

Ministrul a mai aratat ca este necesara amenajarea Dunarii la Cernavoda, astfel incat sa nu fie pus in pericol mecanismul de racire a reactoarelor. "Concret, trebuie sa facem un baraj pe bratul Dunarii de la Cernavoda, baraj care trebuie finalizat pana la intrarea in functiune a reactorului doi", a mai afirmat Vosganian.

Potrivit oficialului Ministerului Economiei si Finantelor, in Guvern, s-a aprobat deja o nota in acest sens.

Ultima scumpire a electricitatii a avut loc la 1 aprilie, cand pretul acesteia a crescut in medie cu 3,9%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: