Omniasig doreste sa intre pe piata pensiilor private
Data publicarii: 18-05-2007 | Finante-BanciOmniasig a depus pe 10 mai 2007 la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private primele documente necesare constituirii unei noi societati care va administra un fond de pensii administrat privat si fondurile de pensii private facultative, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.
"Ne-am propus sa completam gama serviciilor oferite de Grupul Omniasig clientilor sai, prin furnizarea noilor produse financiare - pensiile private, si intentionam sa ne lansam in forta pe aceasta piata ", a declarat Cristina Nitescu, directorul general al viitoarei societati de administrare.
Prin depunerea actelor necesare, compania devine prima societate care se conformeaza noilor reglementari prevazute in norma de autorizare a acestui tip de societati, fiind interesata sa administreze atat un fond de pensii administrat privat (pilonul II) cat si fonduri de pensii facultative (pilonul III). In urma unei analize pertinente si documentate compania a decis lansarea concomitenta pentru cei doi piloni. Acest demers este unul de natura strategica, noua firma urmand sa se pozitioneze ca furnizor de servicii integrate de pensii si intentionand sa valorifice toate oportunitatile din piata in dublu sens - atat pentru clientii sai cat si pentru cresterea expertizei grupului.
Odata cu obtinerea autorizarii, noua societate specializata in activitatea de administrare a fondurilor de pensii private, va demara o campanie de comunicare si educare, care se va adresa tuturor grupurilor tinta identificate pentru cele doua sisteme de pensii. Notiunea de pensie privata este relativ noua pentru romani, iar conceptele specifice acestui sistem sunt cvasi necunoscute.
Noua companie din cadrul Grupului Omniasig va avea ca actionari principali pe TBI Holding si OMNIASIG - Vienna Insurance Group.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?