Fitch a atribuit ratingul ''A-'' bancii UniCredit Tiriac Bank

Data publicarii: 12-06-2007 | Finante-Banci

Fitch a atribuit ratingul "A-" bancii UniCredit Tiriac Bank fosta Banca Comerciala HVB-Tiriac, F2 pentru credite pe termen scurt si ratingul de sprijin 1, cu perspectiva stabila, deoarece actionarul majoritar ar putea ajuta noua entitate bancara, potrivit unui comunicat al Fitch Ratings.

Fitch Rating a confirmat si ratingul UniCredit Romania, la A-, cu perspectiva stabila, cel pentru creditele pe termen scurt F2 si, respectiv cel de sprijin 1, iar apoi le-a retras simultan.

Evaluarea survine in contextul fuziunii Bancii Comerciale HVB-Tiriac cu UniCredit Romania, prin care s-a creat UniCredit Tiriac. Banca UniCredit Tiriac este controlata, cu o detinere de 56%, de catre Bank Austria Creditanstalt AG, detinuta la randul ei in proportie de 96,4% de catre UniCredit. Atat UniCredit cat si Bank Austria Creditanstalt au ratingul A, cu perspectiva pozitiva.

Ratingul pentru creditele pe termen scurt si pentru cele de sprijin sunt argumentate de sustinerea posibila de care ar putea beneficia UniCredit Tiriac de la actionarul sau majoritar UniCredit si sunt limitate de plafonul ratingului suveran al Romaniei, A-. Ratingul individual va fi mentinut pana cand va lua sfarsit evaluarea entitatii rezultate prin fuziune.

UniCredit Tiriac este a patra banca din Romania, cu o cota de piata de aproximativ 6,8% din activele sistemului bancar. Printre ceilalti actionari ai bancii se numara Ion Tiriac, care detine indirect 40%, iar restul actionarilor sunt minoritari.

NewsIn