Functii bine platite la patroni anonimi

Data publicarii: 12-06-2007 | HR/Cariere

Nu afli pentru cine vei lucra decit daca treci de interviu. Aceasta poate fi o conditie pusa de firmele de recrutare ai caror clienti nu vor sa se stie ca isi cauta angajati noi, noteaza Cotidianul.

Director financiar la o firma germana, inginer de proces intr-o rafinarie sau reprezentant de vinzari pentru o societate de asigurari de viata. Asa suna unele anunturi de angajare pentru care singurul contact este compania de recrutare. Candidatilor le sint prezentate responsabilitatile si pachetul salarial, insa n-au nici o sansa sa afle pentru cine vor lucra decit dupa ce trec de interviu. Reprezentantii companiilor de resurse umane spun ca astfel de clauze sint stipulate in contractele cu clientii si ca sint stricte. Principalul motiv este ca persoana care va fi inlocuita nu a aflat inca. Insa mai pot exista zeci de alte motivatii, spun reprezentantii companiilor de recrutare, de exemplu intentia de a pastra secretul fata de concurenta.

Din cauza secretomaniei absolute se ajunge si la cazuri in care se prezinta la interviu persoana care ocupa deja postul. Din acest punct de vedere nu exista nici un risc, pentru ca "nimeni nu stie de nimeni", da asigurari Andreea Lupan, director general la compania de resurse umane Barnett McCall. Candidatul este respins la interviu, iar angajatorul nu afla ca s-a prezentat. Companiile de recrutare scot la concurs, in medie, doar zece astfel de posturi in fiecare saptamina.

Barnett McCall General Recruitment anunta disponibile, pentru urmatoarele doua saptamini, posturi de inginer proces la "o companie lider in industria Oil&Gas", HR Manager la "o companie multinationala care ofera servicii de training", manager vinzari zonal (pentru Timis si Arad) la "o companie ce activeaza in domeniul petrolier" si un post de secretar administrativ pentru "o companie multinationala ce activeaza in domeniul productiei de sisteme folosite in constructii industriale".

Integral in Cotidianul