Ultimele stiri si informatii din HR/Cariere
-
În 2020, românii au optat pentru siguranța locului de muncă. Fluctuația de personal în companiile din România a scăzut la 17,2%
Pe fondul pandemiei și a incertitudinilor generate de aceasta, fluctuația de personal din România a scăzut de la nivelul de 23% în 2019, la o rată medie de 17,2% în anul 2020, se arată în raportul HR Barometru realizat de PwC România. Din același raport mai aflăm faptul că din procentul mai sus amintit, 13,2% au fost încetări voluntare, cea mai mare fluctuație înregistrându-se în sectorul de Retail și FMCG (25%) iar cea mai mică în cel de servicii financiare (8%).
-
70% dintre femeile din domeniul tehnologiei sunt de acord cu faptul că abilitățile lor au fost apreciate, mai presus decât genul lor, dar etapa egalității de gen nu s-a încheiat
Mai bine de jumătate din femeile angajate în domeniul tehnologiei (56%) cred că nivelurile de egalitate între sexe s-au îmbunătățit în ultimii ani la nivelul organizațiilor pentru care își desfășoară activitatea, în vreme ce 70% consideră că abilitățile și experiența au fost considerate ca fiind mai importante decât faptul că erau femei atunci când au candidat pentru un post în acest domeniu.
-
HR Barometru: 80% dintre companii vor deconta testarea epidemiologică și / sau vaccinarea
Potrivit sondajului HR Barometru realizat de PwC România, dintre noile beneficii introduse în Codul Fiscal și acordate de către angajatorii din România, testarea epidemiologică și/sau vaccinarea ocupă primul loc în top, urmate de sume de bani oferite pentru telemuncă în limita a 400 de lei respectiv pentru educația timpurie a copiilor.
-
Angajatii romani doresc un program de lucru mai flexibil, iar instabilitatea pietei muncii ii determina sa nu isi schimbe angajatorul
Dinamica angajați - angajatori a suferit modificari drastice în pandemie atât prin prisma noului mod de lucru menit să prevină răspândirea virusului cât și prin criza economică generată de acesta, criză care și-a lăsat amprenta pe piața muncii locală. În acest sens, specialiștii EY au realizat un studiu în perioada noiembrie - decembrie 2020, bazându-se pe informațiile oferite de un eșantion de peste 200 de persoane care activează în domenii precum serviciile profesionale, tehnice și științifice, comerț, construcții și imobiliare, servicii financiare, produse de consum, industria auto, IT sau industria farmaceutică, mai bine de 88% dintre aceștia fiind angajați cu normă întreagă.
-
Studiu Deloitte: rolurile a un sfert dintre angajati s-au schimbat dupa implementarea tehnologiilor de automatizare
Potrivit celei mai recente ediții a studiului Deloitte Automation with Intelligence realizat la nivel global în rândul a peste 440 de directori din 29 de țări inclusiv România, rolurile și modul de lucru a un sfert dintre angajați s-a schimbat la nivel global după implementarea tehnologiilor de automatizare. Mai mult, unul din zece au avut nevoie deja de recalificare pentru a se adapta noilor condiții de muncă.
-
Genesis Property: 36% dintre angajati cred ca isi vor relua activitatea la birou in 2021, impreuna cu intreaga echipa
Mai mult de o treime dintre respondenții sondajului inițiat de către Genesis Property sunt încrezători că în acest an se vor întoarce la birou alături de întreaga lor echipă. Pentru cei mai mulți dintre aceștia birourile au devenit o parte importantă a joburilor lor în contextul pandemiei de Covid-19 în vreme ce peste 57% spun că vor evalua mai atent acest criteriu în perioada imediat următoare, în cazul în care își vor căuta un nou loc de muncă.
-
Counsel Group Frankfurt l-a numit pe Alexandru Sgâncă în funcția de Country Manager
Counsel Group Frankfurt, o companie româno-germană care activează în sectorul de soluții software, a anunțat numirea lui Alexandru Sgâncă în funcția de country manager în România începând cu luna noiembrie a anului trecut.
-
Siguranța angajatilor si revenirea la locul de munca sunt principalele preocupari din perspectiva juridica ale organizatiilor
Potrivit studiului Deloitte 2020 Legal Department Covid-19 Survey efectuat în cadrul directorilor juridici de conformitate din SUA, aflăm că departamentele pe care aceștia le conduc s-au implicat din ce în ce mai mult în aspecte esențiale care țin de siguranța angajaților în ultima perioada dominată de pandemia de Covid-19.
-
Deloitte Legal: Drepturile salariale ale lucratorilor detasati intre statele membre UE
În ultimii ani, autoritățile europene au acordat o atenție din ce în ce mai mare aspectelor legale legate de detașarea lucrătorilor pe teritoriul UE și implicit, de drepturile acestora și libera concurență. Legislația în domeniu a fost astfel revizuită de mai multe ori, cea mai recentă schimbare constând în adoptarea Directivei 2018/957/UE, care modifică Directiva 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii (Posted Worker Directive – PWD). această nouă reglementare a fost deja transpusă și în legislația românească prin Legea 172/2020 care cuprinde o serie de reguli concrete cu privire la detașarea lucrătorilor în și din România.
-
Punct de vedere EY, Corina Mindoiu: Munca de la birou devine munca de oriunde in lume, o tendinta cu consecinte fiscale
Prezența în clădirile de birouri a fost înlocuită rapid cu munca de acasă, paradigmă care se poate transforma în curând în „munca de oriunde din lume” de vreme ce prezența fizică la birou a devenit opțională.
-
PwC: Criza pandemică accelerează schimbarea pentru angajați: În doi-trei ani, sute de mii de locuri de muncă vor necesita abilități digitale
În urmă cu un an, PwC România a publicat un studiu potrivit căruia, în următorul deceniu, era de așteptat ca aproximativ 275.000 de angajați români să învețe abilități digitale noi sau superioare pentru a rămâne integrați în câmpul muncii. Studiul Workforce Distruption Index poate fi revizuit însă în contextul actual, dominat de problemele cauzate de pandemia de Covid-19. Astfel, potrivit lui Ionuț Sas, partener People & Organizations Leader la PwC România și Oanei Munteanu, Senior Manager People & Organization la PwC România, estimările noi în contextul pandemiei care a accelerat digitalizarea, devansează acest termen cu cel puțin cinci ani.
-
PwC: 70% dintre directorii financiari susțin că pot oferi siguranță la locul de muncă, însă doar 50% cred că pot gestiona moralul angajaților
PwC a realizat un sondaj în perioada 4 - 10 mai la care au participat 867 de directori financiari din 24 de țări de pe toate continentele precum Africa de Sud, Brazilia, China, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Mexic, Olanda, Suedia, Elveția, Turcia sau Vietnam. Potrivit acestui studiu, peste două treimi din respondenți s-au arătat foarte încrezători în capacitatea lor de a îndeplini așteptările angajaților și ale clienților în ceea ce privește măsurile de siguranță și protecție care au devenit atât de importante în ultimele două - trei luni.
-
Deloitte Romania incheie parteneriate pentru crearea unor solutii digitale si automatizate
Deloitte România și Reff & Asociații, încheie parteneriate cu liderii locali în domeniul transformărilor digitale, Druid, Future WorkForce și RPAbox în vederea creării unor noi soluții digitale dedicate departamentelor financiare, juridice și de resurse umane. Acestea includ crearea de soluții moderne pentru automatizarea proceselor repetitive, chatbots și algoritmi de procesare a limbajului natural.
-
Opinie Deloitte: Munca de acasa fara laptop de serviciu – o scurta perspectiva asupra protectiei datelor cu caracter personal
Pandemia de Covid-19 a creat un context unic până acum, unul în care mare parte dintre angajați se văd nevoiți a lucra de acasă fără ca angajatorii să le poată asigura echipamentele electronice necesar pentru desfășurarea activităților de zi cu zi.
-
Deloitte Romania sprijina prin donatii eforturile Asociatiei Daruieste Viata si ale Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca impotriva COVID-19
Deloitte România va direcționa 26 de mii de euro către cei care se află în prima linie în lupta împotriva pandemiei de Covid-19, fonduri strânse în rândul angajaților companiei. Potrivit surselor oficiale, 12.000 de euro vor fi direcționați către Asociația Dăruiește Viață, în vreme ce suma de 14.000 de euro va fi alocată Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, bani care au ca scop sprijinirea eforturilor celor două instituții în gestionarea crizei generată de răspândirea virusului.
-
Opinie Reff & Asociatii: Optiuni aflate la indemana angajatorilor in contextul COVID-19
În contextul creat de pandemia de Coronavirus, companiile caută soluții eficiente pentru a se adapta fie la reducerea activității, fie la oprirea temporară a acesteia. Acestea cunosc nevoia imediată de a-și proteja angajații, fiind conștienți de faptul că până nu demult majoritatea se confruntau cu o lipsă acută de personal.