Apartamente in Primaverii, cu 10.000 de euro pe mp
Data publicarii: 07-08-2007 | ImobiliareIn Bucuresti, intimitatea si luxul in materie de locuit au ajuns sa fie platite cu sume astronomice, noteaza Adevarul. Cei cu dare de mana scot din buzunar chiar si 10.000 de euro pentru un metru patrat de apartament situat in una din zonele de top ale Capitalei. Chiar si asa, Bucurestiul este inca departe de orasele cu traditie in materie de locuinte de lux. In Monaco, metropola care, conform Global Property Guide, deschide topul celor mai scumpe capitale, pretul unui metru patrat intr-o casa destinata celor foarte bogati depaseste in medie 24.000 de euro.
Insa preturile se modifica incet, dar sigur si pe piata autohtona. Unul dintre motive este si faptul ca cele mai multe proprietati din zonele consacrate isi modifica destul de rar proprietarii, iar noi locatii destinate luxului se impun destul de greu pe piata.
"Cele mai scumpe case raman in zona Primaverii, Kiseleff, Aviatorilor si Dorobanti. In cea mai buna zona din Primaverii, ofertele apar foarte rar si au preturi de circa 4.000-5.000 de euro pe metrul patrat construit", a declarat pentru "Adevarul" Robert Teodorescu, director al departamentului vanzari rezidentiale al companiei Regatta. El afirma insa ca exista si imobile pentru care se solicita chiar si preturi duble. "Pentru un proiect de apartamente din zona Primaverii, proprietarii solicita un pret de 10.000 de euro pe metrul patrat construit", spune Teodorescu.
Unde gasesti cele mai scumpe case? "Zonele rezidentiale clasice, amplasate in centrul Capitalei, au fost si raman in continuare cele mai scumpe locatii bucurestene. Primaverii ramane cea mai scumpa zona", ne-a declarat Razvan Stroescu, manager al departamentului rezidential al companiei Coldwell Banker Affilliates of Romania.
"Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piata Presei Libere, vecinatatile Parcului Herastrau, Soseaua Kiseleff, Soseaua Nordului, Dorobanti, Primaverii, Cotroceni sau Floreasca sunt zonele in care se intalnesc adesea cele mai mari preturi de pe piata", spune Monica Marin, managerul companiei EuroMetropola. Ea afirma totodata ca "imobilele situate in zona de nord beneficiaza de amplasamente selecte, foarte apreciate, ca, de exemplu, apropierea spatiilor verzi, a padurilor si a lacurilor.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?