Bursa de Valori Bucuresti va introduce tranzactionarea certificatelor de alocare
Data publicarii: 08-08-2007 | Finante-BanciConducerea Bursei de Valori Bucuresti a prezentat miercuri certificatele de alocare, valori nominale asociate actiunilor noi emise in cadrul majorarilor de capital social, decizie luata in vederea diversificarii instrumentelor financiare pe piata romaneasca de capital.
Printre cauzele care au condus la necesitatea introducerii certificatelor de alocare o importanta majora a avut-o durata mare de timp care trece intre inregistrarea majorarii de capital social al unei companii la institutiile abilitate (Oficiul Registrul Comertului (ORC), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Depozitarul Central) si momentul in care noile actiuni se pot tranzactiona la Bursa de Valori Bucuresti, au precizat reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti.
Prin aceste certificate de alocare, actionarii isi pot valorifica actiunile viitoare inainte de a fi inregistrate la Depozitarul Central.
Ele vor fi inregistrate la CNVM si dupa aceasta inregistrare sunt liber transferabile. Certificatele de alocare sunt atasate actiunilor nou emise care au fost platite integral. Sunt emise in raportul: un drept de alocare la o actiune. Valoarea nominala a drepturilor de alocare este zero si au doar valoare intrinseca data de actiunea atasata.
Certificatele de alocare se vor tranzactiona si actiunile folosind acelasi sistem si aceleasi reguli. Sunt emise pe termen scurt si ajung la maturitate dupa inregistrarea majorarii de capital la ORC, sau dupa ce majorarea de capital este declarata nula de catre o instanta judecatoreasca.
Certificatele de alocare pot fi folosite doar in cadrul majorarilor de capital efectuate prin emiterea de noi actiuni, sau prin oferta publica de vanzare primara, prin incorporarea rezervelor, prin acordare de dividend sub forma de actiuni, prin acordarea de actiuni pentru membrii din conducerea companiei sau pentru angajatii companiei, sau prin aport in natura, aport in numerar, fuziune prin absorbtie, oferta publica de vanzare de oligatiuni convertibila in actiuni si prin conversia datoriilor.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?