Eximbank subventioneaza dobanda cu 5% la creditele pentru companii
Data publicarii: 09-08-2007 | Finante-BanciEximbank a lansat credite pentru companii in valoare maxima de 1,5 milioane de euro cu dobanda subventionata cu 5%, care reprezinta un ajutor din partea statului roman pentru intreprinzatori, a informat, joi, banca intr-un comunicat. Valoarea maxima a subventiei reprezinta echivalentul in lei a 200.000 euro, cumulat pe o perioada de trei ani, iar pentru companiile care realizeaza transporturi rutiere, subventia acordata este de cel mult echivalentul in lei a 100.000 euro.
"Creditele cu dobanda subventionata sunt menite sa asigure firmelor romanesti posibilitatea de a se dezvolta si de a concura pe pietele externe cu sanse egale cu companiile din celelalte tari membre ale Uniunii Europene, care beneficiaza de astfel de mecanisme oferite de institutiile similare Eximbank", a declarat presedintele Eximbank Romania, Carmen Radu.
Dobanda este subventionata cu cinci puncte procentuale, indiferent daca este un credit pentru firme mici si mijlocii (IMM), un microcredit, un credit pentru capital de lucru sau un credit necesar derularii unor activitati in domenii prioritare precum dezvoltare regionala, cercetare-dezvoltare, protectia mediului, utilitati publice, ocupare si formare personal, se mai spune in comunicat.
Banca acorda de asemenea, sub forma unor ajutoare de stat, imprumuturi in lei pe o perioada de pana la cinci ani, cu dobanda subventionata si o valoare care poate ajunge pana la echivalentul in lei a 1,5 milioane de euro.
Eximbank compenseaza partial in continuare dobanda si ofera garantii de stat la creditele in lei oferite de bancile comerciale clientilor lor pentru finantarea investitiilor destinate dezvoltarii si cresterii competitivitatii companiilor, precum pentru dezvoltare regionala, infrastructura, cercetare-dezvoltare, protectia mediului, instruire si pregatire profesionala.
Eximbank a semnat pana in prezent acorduri pentru compensarea dobanzii la imprumuturi si oferirea de garantii de stat cu mai multe banci comerciale, intre care BRD - SocGen, Carpatica, Romexterra, Bancpost, Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, Libra Bank, Credit Europe Bank, HVB Tiriac Bank, CR Firenze, ING Bank Romania, Banca Romaneasca si Piraeus Bank Romania.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?