Portofele sub piele
Data publicarii: 10-08-2007 | Lifestyle200 de japonezi vor putea sa-si achite cumparaturile folosindu-se de un deget, noteaza EVZ. Compania japoneza Hitachi vrea sa duca platile intr-o noua era si a anuntat ca lucreaza la o metoda prin care sa le permita oamenilor sa plateasca prin simpla folosire a unui deget, informeaza AFP.
Sistemul prototip de scanare a degetelor, pregatit deja la scara experimentala, foloseste tehnologia biometrica (n.r. - metoda de cercetare a fenomenelor biologice prin masuratori efectuate asupra fiintelor vii) pentru a detecta capilarele din degetul unui individ, care formeaza o retea unica la fiecare persoana.
Noul sistem dezvoltat de Hitachi ii permite unui client sa-si apropie pur si simplu degetul de un dispozitiv de scanare, care va crea o imagine a retelei de capilare ce va fi comparata ulterior cu cea stocata de sistem. In cazul in care se potriveste, suma dorita va fi eliberata automat de banca. Astfel, aceasta modalitate de plata va putea inlocui in viitor obisnuitele carduri de debit ori de credit.
Firma Hitachi, care a dezvoltat tehnologia in colaborare cu producatorul de carduri JCB Co. Ltd., anunta ca acest mod de plata va beneficia de o securitate deplina. "Cresterea nivelului de folosire a cardurilor de credit va determina bancile sa apeleze la tehnologia biometrica, si care este foarte sigura, pentru a preveni fraudele", a anuntat compania.
Un program-pilot va fi lansat in septembrie anul curent si va implica 200 de angajati ai companiei. Astfel se va afla daca sistemul este viabil si daca merita sa fie introdus in magazine, banci sau alte afaceri.
Tehnologia biometrica este deja folosita de giganti din domeniul bancar japonez, precum Mitsubishi UFJ si Sumitomo Mitsui, pentru a legitima clientii atunci cand fac tranzactii.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?