BNR a autorizat operatiunile Provident Financial Romania
Data publicarii: 14-08-2007 | Finante-BanciBanca Nationala a Romaniei (BNR) a autorizat societatea Provident Financial Romania la inceputul acestei luni, care ridica la patru numarul societatilor inscrise in registrul general al institutiilor financiare nebancare al BNR la sectiunea "Credite de consum", a anuntat luni compania. Potrivit datelor Bancii Centrale, la aceeasi categorie mai sunt inscrise societatile IFN Fingroup Credit SA, TBI Credit IFN SA si Simplu Credit IFN SA.
"Inscrierea in registrul general confirma indeplinirea de catre Provident Financial Romania a cerintelor prevazute in legislatia referitoare la activitatea institutiilor financiare nebancare", a declarat directorul general al Provident Financial Romania, Steve Rice. El a precizat ca autorizarea societatii coincide cu incheierea fazei pilot demarate de aceasta in aprilie 2006 si cu decizia de extindere a operatiunilor Provident la nivel national.
In aprilie 2007, Provident Financial Romania avea peste 13.000 de clienti si o retea de circa 350 de reprezentanti. Compania ofera imprumuturi de valoare mica, la domiciliul clientului, iar valoarea acestora este cuprinsa intre 400 si 2.000 de lei, cu o perioada de rambursare de la 26 la 52 de saptamani. Imprumuturile la domiciliu acordate de Provident Financial Romania sunt disponibile in Bucuresti si in alte orase din sudul si centrul tarii, se arata in comunicatul de presa.
Providence Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance si are peste 5.000 de angajati care lucreaza impreuna cu aproximativ 28.400 de reprezentanti in sapte tari pe doua continente. In Romania, compania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt si fara giranti, direct la domiciliul solicitantilor.
Provident Financial si-a inceput activitatea in Romania la inceputul anului 2006, cu o operatiune-pilot in Bucuresti, sustinuta de o investitie de capital si know-how. Provident Financial s-a extins in ultimii zece ani in Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, si Mexic. Din 1962, compania este cotata la Bursa de Valori din Londra.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?