Bancile isi cresc viitorii manageri
Data publicarii: 20-08-2007 | HR/CariereTinerii care trec printr-un program de internship or trainee sau, mai pe romaneste, care fac un stagiu intr-o banca ajung mai rapid in managementul institutiei, noteaza Adevarul. Ei acumuleaza intr-un timp scurt o experienta diversa si beneficiaza de atentie sporita din partea Departamentului de resurse umane astfel incat pot accede mai usor la functii de conducere.
Bogdan Boteanu si-a inceput cariera in ING Bank in 1997, prin programul ING Bank Trainee. In prezent, el este Director Executiv Clienti Corporativi. "Am ales ING Bank in urma cu 10 ani, la terminarea facultatii fiind atras de mediul multinational, cu proceduri si practici occidentale bine stabilite, eficiente si recunoscute ca aducand valoare", spune el.
Raluca Visinescu, ING trainee in 1998, este in prezent Director Corporate Finance, iar Nicoleta Papa a urmat programul in 1999 si acum ocupa pozitia de Director Mid Corporate Clients. De la lansarea acestui program, peste 45 de absolventi au devenit membri ai echipei ING Bank. Multi dintre ei se regasesc si pe pozitii de top si middle management. ING Bank Trainee Program este un stagiu de pregatire profesionala de un an pentru care se selecteaza cinci tineri.
Ei sunt angajati, din prima zi, cu contract de munca pe perioada nedeterminata. "Ne asteptam ca investitia pe care o facem in participantii la program sa fie compensata prin angajament si loialitate", ne spune Manuela Dragomir, director Resurse Umane, ING Bank Romania. Anul acesta au fost selectionati pentru a intra in program cinci absolventi.
Timp de sase luni, ei vor face practica in diverse departamente ale bancii. A doua parte a programului este destinata specializarii in cadrul unui anumit departament. La finele anului, participantii sunt titularizati pe un post care corespunde atat dorintelor lor de cariera, cat si necesitatilor companiei. Castigatorul bursei ING Bank 2007 va beneficia si de o luna de experienta practica la sediul central din Amsterdam. Profilul robot al stagiarului Prin programele de trainee, bancile nu cauta angajati "de rand".
Ele vor oameni pe care sa-i dezvolte si sa-i plaseze in posturi-cheie atunci cand acumuleaza experienta necesara. Astfel, un trainee are mai multa vizibilitate in cadrul organizatiei si mai multe oportunitati de promvoare. Dar cine poate sa ajunga "trainee" intr-o banca? Raiffeisen a facut chiar un portret-robot al candidatului ideal, care bineinteles trebuie sa fie interesat de mediul bancar: student in an terminal, masterand sau proaspat absolvent al unei facultati cu profil economic cu rezultate deosebite pe parcursul studiilor. In plus, trebuie sa demonstrezi cunostinte economice solide de contabilitate, analiza financiara si marketing si sa comunici fluent in limba engleza.
Banca apreciaza daca ai avut experiente academice internationale si daca esti membru al unei asociatii studentesti ori daca ai dat dovada de implicare in activitati extracurriculare sau de voluntariat. Banca te vrea increzator, tenace, dinamic, orientat catre actiune, dar si flexibil, entuziast si cu simt al umorului. Vorbitori a doua limbi straine Anul acesta, BCR desfasoara un program de internship denumit Learn@BCR, organizat de directia Managementul Cunoasterii.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?