Recuperatorii de case - profituri de milioane de euro
Data publicarii: 24-08-2007 | ImobiliareJuristii din Primaria Capitalei au lasat aplicarea legilor de restituire a proprietatilor la cheremul recuperatorilor de imobile nationalizate, noteaza Gandul. Pe baza informatiilor obtinute de la angajatii municipa-litatii, cum ar fi numele, adresa si varsta proprietarului caruia i-a apartinut casa, statutul juridic al imobilului, case de avocatura specializate in recuperarea proprietatilor ii cauta pe mostenitori. Pe motiv ca fara ajutorul lor niciodata nu vor vedea inapoi proprietatile, avocatii le cumpara drepturile litigioase.
Pretul primit este in cel mai fericit caz o treime din valoarea de piata a imobilului, pe motiv ca "dumneavoastra primiti banii, iar noi ne asumam toate riscurile, inclusiv pe cel de a nu putea recupera casa de la stat".
Un exemplu il reprezinta o vila din Primaverii cu o valoare de piata de 2 milioane de euro si pentru care proprietarul a primit doar 600.000 de euro. Afacerea recuperatorilor de case nationalizate este atat de profitabila incat avocatii ii contacteaza chiar si pe cei care locuiesc in strainatate, indiferent daca au depus sau nu notificari.
Numai in lunile ianuarie si februarie 2006, din aproximativ 230 de notificari solutionate, juristii din Primaria Capitalei au trimis 200 de proprietari sa obtina masuri compensatorii si au restituit in natura doar 35 de imobile. Printre acestea se afla doua fericite octogenare cu terenuri in Primaverii si mai multi mostenitori raspanditi in Venezuela, Elvetia, SUA sau Franta carora li s-au retrocedat trei imobile in zone rezidentiale ale Bucurestiului.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?