Drumul de la banca la casa dureaza sase saptamani
Data publicarii: 28-08-2007 | Finante-BanciImediat dupa ce potentialul cumparator se decide la ce banca sa aplice pentru un credit imobiliar sau ipotecar, urmeaza procesul elaborat pentru contractarea acestui credit, precum si procesul postcreditare, care implica aprobarea, acordarea si perfectarea contractelor necesare, noteaza Cotidianul. "Solicitantul care se incadreaza in criteriile de eligibilitate ale bancii primeste lista cu documentele necesare obtinerii creditului, formularele aferente si este informat cu privire la etapele necesare ", afirma Madalina Grindei, director regional Bucuresti la Piraeus Bank.
Dupa gasirea bancii, urmatorul pas il reprezinta obtinerea documentatiei necesare realizarii dosarului de credit, precum si semnarea cererii de credit. Documentele necesare sint cererea de credit completata si semnata de catre toti participantii cu venituri, actele de identitate si documentele de venit. In acelasi timp, clientul trebuie sa prezinte documente care atesta obiectul creditului si valoarea investitiei.
Unul dintre acestea este, in cazul achizitionarii unui apartament, precontractul de vinzare-cumparare pentru imobilul cumparat, care trebuie sa cuprinda valoarea de vinzare, modalitatea de plata si valoarea avansului achitat in cazul in care clientul participa cu avans. "Anterior semnarii contractului de credit, clientul incheie asigurarile necesare, cum sint asigurarea de deces, de invaliditate permanenta sau asigurarea imobilului ipotecat", spune Traian Traicu, purtatorul de cuvint al BRD-Groupe Societe Generale. In aceasta etapa, dosarul va fi depus la banca. Institutia financiara preaproba creditul solicitat, clientul urmind sa isi gaseasca o locuinta.
Ana Bunghez, director retea centre Raiffeisen Bank-Casa Ta, afirma ca important pentru client este ca, inainte de a da un avans si de a semna un antecontract, acesta poate primi pe baza documentelor financiare care atesta veniturile obtinute o scrisoare de preaprobare cu suma maxima la care se incadreaza, valabila 45 de zile. Apoi poate sa identifice imobilul pe care doreste sa il achizitioneze si sa incheie un antecontract. "In felul acesta se elimina riscul ca el sa dea un avans si apoi banca sa ii spuna ca, in urma verificarilor, nu indeplineste conditiile de eligibilitate si nu se incadreaza pentru creditul solicitat", mai spune aceasta.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?