Angajatii si conducerea Erste au cumparat inca 12.000 de actiuni ale bancii
Data publicarii: 28-08-2007 | Finante-BanciAngajatii si conducerea Erste Bank si-au majorat detinerea in cadrul bancii austriece pana la aproximativ 3% dupa ce au cumparat aproape 12.000 de noi actiuni, a anuntat banca, marti, intr-un comunicat. Potrivit unui program lansat in 2005, angajatii si managementul Erste au cumparat 11.887 actiuni, intre 1 si 14 august 2007, masura prin care numarul total al titlurilor Erste Bank a crescut de la 316.268.125 la 316.280.012. Actiunile achizitionate in cadrul acestui program trebuie pastrate cel putin un an. Tranzactionarea noilor actiuni va incepe in decembrie 2007, la Viena si Praga.
"Dupa oferta publica initiala din 1997, Erste Bank a continuat sa mareasca detinerile angajatilor, carora le sunt oferite anual actiuni, potrivit planului aprobat in 2002, in cadrul adunarii generale a actionarilor. Achizitia de actiuni potrivit planului se face printr-o majorare de capital", mai arata comunicatul Erste. Angajatii si conducerea Erste detin, in prezent, aproximativ 3% din banca austriaca.
Profitul net dupa plata intereselor minoritare al Erste Bank a urcat in primul semestru cu 25,1% fata de perioada similara din 2006, pana la 566 milioane euro. Erste Bank este actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), cu o detinere de 69,1715%.
Profitul net dupa impozitare si plata intereselor minoritare al grupului financiar Banca Comerciala Romana (BCR) a crescut in primul semestru din 2007 cu 21,4%, pana la 464,6 milioane lei (139,5 milioane euro) fata de perioada similara din 2006. BCR a contribuit cu 101 milioane euro la profitul net al Erste Bank, suma care reprezinta 17% din castigul total al bancii austriece.
Ultima cotatie a actiunilor Erste Bank la Bursa din Viena a fost de 54,10 euro/actiune in sedinta din 27 august, ceea ce da o capitalizare de 17,11 miliarde euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?