Iaurtul Danone nu e toxic oficial, dar are dioxina
Data publicarii: 29-08-2007 | LifestyleAutoritatea Veterinara a ridicat sechestrul pus asupra a 40.000 de iaurturi suspecte, pentru ca testele au aratat ca nu exista risc pentru sanatate, iar producatorul va decide daca reintroduce produsele in comert, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, presedintele Autoritatii Veterinare, Radu Roatis. "Conform buletinelor de analiza transmise de Laboratorul de referinta din Ungaria, in urma interpretarii rezultatelor putem comunica faptul ca in toate probele din care s-au prelevat si s-au facut analizele continutul de dioxina este sub limita prevazuta. Practic vorbim despre 0,22 picograme pe gram iar limita prevazuta admisibila este de 3 picograme pe gram", a spus Roatis.
ANSVSA a informat, saptamana trecuta, ca a dispus retragerea de pe piata a unor loturi de iaurturi cu fructe, ca urmare a unor suspiciuni privind contaminarea cu dioxina a ingredientelor folosite la fabricarea produselor. Autoritatea Veterinara a trimis probe prelevate de la iaurturi Laboratorului Comunitar de Referinta de la Budapesta.
Compania Danone, producatorul loturilor suspecte, a informat ca a fabricat un singur lot de produse folosind mai multe containere de fructe dintre care doar unul are legatura cu alerta europeana privind contaminarea ingredientului guma de guar cu dioxina.
Consumul pe termen lung al dioxinei are efecte devastatoare
Consumul pe termen lung al dioxinei in doze care depasesc zece picograme pe kilogram pe corp de om conduce la tulburari hormonale si favorizeaza aparitia cancerului de san si a celui de prostata, a declarat directorul Institutului de Chimie Alimentara, Gheorghe Mencinocopschi.
"In cazul consumului de dioxina in doze care depasesc limita de toxicitate de zece picograme, adica o miime de miliardime de gram, pe kilogram pe corp de om este grav afectat ficatul, sistemul nervos si pielea. In ceea ce priveste consumul dioxinei pe termen lung, in doze care nu depasesc limita de toxicitate mentionata, acesta provoaca tulburari hormonale si determina cancerul de prostata si cel de san", a explicat directorul Institutului de Chimie Alimentara pentru NewsIn.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- eJobs: 63,6% dintre angajați traversează, în prezent, o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional
- Holcim România, investiție de peste 5 mil. euro într-o linie de producție nisip de calcar în Turda
- Novotel își consolidează prezența în România printr - un nou hotel la Timișoara
- Floreasca Park atrage un nou chiriaș: Leroy Merlin a contractat aproximativ 4.000 metri pătrați în clădire, una dintre cele mai mari tranzacții de închiriere din acest an
- Birourile viitorului: colaborare, energie și atragerea talentelor, cu un grad de ocupare ideal intre 50% și 85%
- Schneider Electric a încheiat primul trimestru cu realizări importante în materie de sustenabilitate
- Leul se prăbușește pentru a treia zi consecutiv: Euro atinge un nou maxim istoric de 5.1222 lei.
- Opinie Deloitte: Reglementarile se schimba, provocarile de business raman. Sustenabilitatea, dincolo de obligatiile de raportare, ca solutie de crestere pe termen lung
- Sales Partner, startup de digitalizare a operațiunilor dealerilor auto, vizează o finanțare de un milion de euro pentru extindere în Europa și dezvoltarea tehnologiei
- Studiu EY: Creșterea cererii de energie din partea companiilor creează noi provocări, dar și o mare oportunitate pentru furnizori
- Studiu Deloitte: 2/3 din companii invoca lipsa de experienta a noilor angajati, in timp ce posturile de incepatori sunt preluate de AI
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu