Aproape jumatate din companiile financiare nu fac fata unui atac informatic
Data publicarii: 06-11-2007 | IT&CCompania americana IBM a anuntat rezultatele unui nou studiu ce a cuprins peste 1.200 de directori generali si directori seniori de finante din 79 de tari, noteaza Adevarul. Conform acestuia, un numar surprinzator de mare de companii nu sunt suficient pregatite pentru a face fata impactului unui eveniment de risc major asupra propriilor organizatii.
Conform studiului, in ultimii trei ani, 62% din companiile cu venituri mai mari de 5 miliarde de dolari s-au confruntat cu evenimente de risc major. In momentul in care a intervenit un astfel de eveniment, fie strategic, operational sau geopolitic, peste 40% din aceste companii nu au fost suficient pregatite sa faca fata.
Studiul global CFO, intitulat "Echilibrarea riscului si performantei cu ajutorul unei organizatii financiare integrate", a fost realizat de IBM Global Business Services si de IBM Institute for Business Value (IBV), cu asistenta din partea Universitatii Pennsylvania si Economist Intelligence Unit.
Peste jumatate din directorii financiari executivi au participat la un interviu fata in fata, structurat astfel incat sa surprinda opinii asupra managementului de risc si transformarii finantelor. Ceilalti repondenti au efectuat studiul online.
Organizatiile financiare integrate, ultima tendinta
O alta componenta-cheie a studiului este aparitia organizatiilor financiare integrate (IFO), ce sunt definite ca entitati care autorizeaza standarde folosind un tabel de conturi, definitii comune si procese standard comune.
Studiul a concluzionat ca definitiile comune la nivel de companie, un tabel standard de conturi, procesele standardizate si standardele autorizate la nivel global, reprezinta componentele unei guvernari de succes si constituie ceea ce studiul numeste organizatie financiara integrata.
Una din sapte intreprinderi guverneaza si controleaza integrarea organizatiei financiare prin combinarea acestor patru criterii.
Conform studiului, este subliniat faptul ca IFO ofera o foarte mare capacitate de a trece peste dificultati, suport mai mare pentru decizii si ajutor in coordonarea organizatiilor performante. In plus, studiul arata ca firmele ce au inclusa si organizatia financiara integrata au sanse mai mari sa se comporte mai bine in finante decat organizatii cu finante non-integrate si sunt predispuse la un management proactiv al factorilor de risc.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online