Ultimele stiri si informatii din IT&C
-
Endava deschide un nou birou in Craiova si consolideaza ElectroPutere Parc drept cel mai mare hub IT din Oltenia
Grupul francez de real estate Catinvest a anunțat de curând consolidarea parcului ElectroPutere din Craiova, care va deveni astfel cel mai important centru de inovație și tehnologie din regiunea Oltenia, odată cu inaugurarea unui nou spațiu de birouri al companiei britanice de servicii software Endava, cu o suprafață de 500 de metri pătrați la etajul al doilea al clădirii.
-
Studiu EY: Lipsa de reacție la creșterea costului vieții este un risc major pentru industria telecom
Potrivit raportului EY „Top 10 riscuri în telecom în 2023”, eșecul companiilor din domeniul telecomunicațiilor de a răspunde la schimbarea de atitudine generată de creșterea costului vieții pentru consumatori și implicit de reajustarea priorităților acestora, reprezintă acum cea mai mare amenințare cu care acestea se vor confrunta în anul 2023.
-
Undelucram.ro, cea mai mare comunitate pentru angajați din România, vizează 400.000 de euro pe SeedBlink pentru a continua extinderea regională și dezvoltarea tehnologiei AI
Undelucrăm.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România și-a propus atragerea de 400.000 de euro prin intermediul platformei europene de co-investiții în startup-uri de tehnologie, SeedBlink. În total, platforma va avea nevoie de 1 milion de euro, sumă destinată extinderii la nivel regional, deci internațional al Undelucrăm dar și dezvoltarea tehnologiilor proprii de inteligență artificială. 1 milion de euro este și totalul la finalul rundei.
-
Opinie Deloitte: Cum iti pregatesti organizatia sa raspunda unei potentiale crize cibernetice?
Organizațiile, din sectorul public sau privat, trebuie să aibă în vedere implementarea unei strategii de securitate, menită să asigure pe termen lung rezistența proceselor esențiale ale acestora la atacuri cibernetice țintite sau oportuniste. Pe de altă parte, asigurarea unei apărări perfecte este un obiectiv dificil de atins, având în vedere că aceasta necesită mobilizarea de resurse financiare considerabile, dar și umane, aspect care a devenit o provocare pentru organizații din cauza lipsei deja cronice de experți în domeniul securității cibernetice.
-
Studiu Deloitte-MIT Sloan Management Review: companiile apeleaza tot mai mult la solutii bazate pe tehnologie
Potrivit studiului Orchestrating Workforce Ecosystems realizat de Deloitte și MIT Sloan Management Review, politica de personal a companiilor din întreaga lume se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologiile moderne pentru a suplini deficitul de forță de muncă.
-
Sondaj EY România: Marile companii locale vor face investiţii pentru a se proteja de atacuri cibernetice şi impactul lor asupra datelor financiar-fiscale
Potrivit unui sondaj Tax & Cyber derulat recent pe piața din România de către EY, peste 90% din companiile care activează pe piața locală spun că o creștere a atacurilor informatice le-ar perturba activitatea în mod cât se poate de serios.
-
PwC GECS 2022: 46% dintre companiile de la nivel global au fost victimele criminalității economice în ultimii doi ani
Potrivit studiului bianual realizat de PwC, „Global Economic Crime and Fraud Survey” (GECS 2022), 46% dintre companiile de nivel global s-au confruntat cu infracțiuni financiare sau fraude în ultimii 2 ani.
-
Banca Transilvania va avea propria companie de tehnologie, Code Crafters
Capacitatea de dezvoltare de soluții IT a Băncii Transilvania crește semnificativ, după ce instituția financiară a anunțat lansarea propriei companii de tehnologie, Code Crafters.
-
Raport PwC: 72% dintre directorii generali din Europa Centrală și de Est anticipează creșterea criminalității cibernetice în 2022
Potrivit ediției pentru Europa Centrală și de Est a studiului PwC „2022 Digital Trust Insights”, aproape trei sferturi din directorii generali din această regiune, mai precis 72%, anticipează o creștere a criminalității cibernetice în acest an, în condițiile în care 2021 a fost unul dintre cei mai dificili ani din istorie în materie de securitate cibernetică.
-
Articol PwC: Pierderile din cauza criminalității cibernetice depășesc cu mult investițiile în soluții de securitate. Companiile au înțeles riscurile și cresc fondurile alocate
În timpul pandemiei, am asistat cu toții la o accelerare a procesului de digitalizare, un proces la care s-au angrenat majoritatea companiilor. Directorii generali din România au înțeles însă, destul de repede, care sunt și riscurile asociate digitalizării, plănuind ca primă măsură, creșterea investițiilor în securitatea cibernetică.
-
PwC: Complexitatea inutilă în companii poate deveni o țintă pentru atacurile cibernetice. Ce înseamnă și care sunt soluțiile?
Potrivit celui mai recent raport PwC „Digital Trust Insights 2022” realizat la nivel global, trei sferturi din companii spun că operațiunile lor sunt foarte complexe, lucru care implică riscuri semnificative din punct de vedere al securității cibernetice. În consecință, printre principalele temeri ale respondenților care au participat la acest studiu, cu privire la complexitatea modelelor de afaceri, sunt pierderile financiare sau o revenire dificilă la normal cauzate de un potențial atac cibernetic asupra companiei.
-
Cegeka preia DAS Solutions in Moldova
Furnizorul de soluții de top IT&C Cegeka, a încheiat un parteneriat cu DAS Solutions din Moldova, un „asset deal” în urma căruia compania va prelua 25 de angajați și 12 contracte cu clienți la nivel internațional. Niciuna dintre cele două companii nu a dezvăluit până acum detaliile financiare ale acestei achiziții.
-
Smarttech247, lider pe piața de securitate cibernetică, își deschide oficial noile birouri din România
Lider recunoscut al pieței globale de securitate cibernetică, compania irlandeză Smarttech247, și-a inaugurat oficial noile sale birouri din centrul capitalei României, printr-o conferință care a avut ca tematică principală evoluția amenințărilor de securitate cibernetică în 2021.
-
Studiu Deloitte: 70% dintre directorii IT au accelerat strategiile de transformare a departamentelor financiare cu cel putin un an ca urmare a pandemiei de COVID-19
Potrivit raportului Deloitte „A more Effective CIO-CFO Partnership”, directorii IT contribuie la implementarea strategiilor de transformare a departamentelor financiare și de adaptare, 70% dintre aceștia accelerând strategiile de transformare a funcției financiare cu cel puțin un an în avans, ca urmare a pandemiei de Covid-19. Studiul a fost realizat împreună cu Workday, unul dintre liderii pieței de servicii cloud pentru departamentele financiare și de resurse umane ale companiilor la nivel global.
-
Cegeka România țintește extinderea în mai multe orașe din România și Moldova prin înființarea birourilor de tip satelit
Furnizorul de top de soluții IT de pe piața locală, Cegeka România, a înregistrat în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 18,8 milioane de euro, cu peste 12 procente mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Este o creștere semnificativă și importantă atât pentru divizia locală a Cegeka cât și pentru întregul Grup de care aceasta aparține, o creștere care demonstrează nu doar stabilitatea ci și capacitatea companiei de a se adapta la condiții de criză precum cele din ultima perioadă dominată de pandemia de Covid-19 și criza sanitară aferentă acesteia.
-
Cegeka România - Activitățile de Nearshore locale vor fi grupate într-un nou cluster: Cegeka European Delivery Center
Cegeka, furnizorul de servicii și soluții IT&C de top cu sediul în Belgia a încheiat anul cu o cifră de afaceri de aproximativ 33,2 milioane de euro doar în România, cu 15,6% mai mare decât în anul precedent. La nivel european, grupul a continuat pe aceeași pantă ascendentă, anul 2020 fiind cel de-al 17-lea an de creștere succesivă, cifra de afaceri consolidată fiind de 640 de milioane de euro, cu 14% mai mare decât în anul 2019.