Ministerul Mediului a alocat 700.000 euro pentru trei spoturi publicitare
Data publicarii: 07-11-2007 | EconomieMinisterul Mediului a alocat 700.000 euro pentru trei spoturi publicitare, difuzate intre 5 noiembrie si 31 decembrie 2007, pe 11 canale TV si sapte posturi radio, temele vizate fiind incalzirea globala, colectarea selectiva a deseurilor si participarea publicului la deciziile de mediu.
"Am demarat aceasta campanie in urma unui sondaj sociologic realizat de IMAS si vizam 13 milioane de persoane. Cele trei spoturi sunt difuzate, incepand de ieri (luni - n.r.), pe 11 posturi de televiziune si pe alte sapte posturi de radio, cu acoperire nationala sau locala", a declarat, marti, ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi.
Potrivit acestuia, pentru cele doua componente ale campaniei - creatie si media planning - ministerul a alocat, din bugetul de comunicare al institutiei, 700.000 euro.
Temele spoturilor publicitare vizeaza colectarea selectiva a deseurilor, participarea publicului la luarea deciziilor de mediu si incalzirea globala.
Ministrul de resort a precizat, de asemenea, ca, in 2008, se va aloca o suma destinata unei cercetari sociologice care sa stabileasca impactul acestei campanii.
Ministerul Mediului a derulat, in perioada 27 septembrie-15 noiembrie 2007, campania "Fiecare deseu are locul sau", cu scopul de a informa publicul larg asupra colectarii selective a deseurilor. Campania, derulata cu fonduri Phare in valoare de 500.000 euro, cuprinde un spot TV si unul radio, precum si evenimente de informare adresate tinerilor.
Decizia de a derula astfel de campanii se bazeaza pe un studiu sociologic realizat de IMAS, pentru Ministerul Mediului, pe un esantion de 1.449 de persoane din 115 orase si sate.
Potrivit cercetarii, majoritatea romanilor considera ca nu merita sa depuna eforturi individuale pentru colectarea selectiva a deseurilor doar pentru a avea un mediu curat, aceasta fiind "doar o problema europeana", pentru a carei implementare ar fi nevoie de un sistem de recompensare.
Conform concluziilor, gestionarea selectiva a deseurilor este o problema necunoscuta pentru majoritatea romanilor. Totodata, cercetarea arata ca deseurile nu reprezinta una din problemele arzatoare de mediu de pe agenda publicului.
In ceea ce priveste disponibilitatea cetatenilor de a participa individual la procesul de colectare selectiva a deseurilor, ministrul de resort a aratat ca, potrivit datelor prezentate de IMAS, foarte putini dintre cei intervievati sunt dispusi sa depuna separat deseurile din gospodarii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial