Romanii si bulgarii au cele mai mici salarii minime din UE
Data publicarii: Astazi, 13-11-2007 | EconomieCu doar 114 euro si respectiv 92 de euro pe luna, romanii si bulgarii se situeaza pe ultimele locuri in topul salariilor minime europene. Datele Oficiului European de Statistica, Eurostat arata ca, la polul opus, se afla locuitorii din Luxemburg cu un venit minim de peste 1.500 de euro.
Potrivit Eurostat, salariul minim din Romania are cea mai mica putere de cumparare din UE. Bulgarii in schimb, desi au un salariu mai mic, au o putere mai mare. Si aceasta pentru ca preturile din tara lor sunt mult mai mici decat la noi.
In cazul tarilor cu cel mai mare salariu minim pe economie situatia sta exact invers. Spre exemplu, daca in Luxemburg, venitul minim este de 1.570 de euro, calculat in termeni reali, el valoreaza mai putin intrucat bunurile si serviciile sunt mai scumpe.
In ceea ce priveste salariul minim din Romania, guvernantii promit o majorare la aproximativ 147 de euro. Ramane de vazut ce valoare vor avea acesti bani, raportati la puterea de cumparare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza