iPhone, ideal pentru oamenii de afaceri

Data publicarii: 07-03-2008 | IT&C

Apple a anuntat o serie de noi softuri care vor face terminalul iPhone ideal pentru oamenii de afaceri, care s-au saturat de BlackBerry-uri. Acest anunt a fost urmat de cel al companiei Kleiner Perkins Caufield & Byers care a mentionat ca va porni un program numit iFund, care va finanta cu 100 de milioane de dolari micile companii care dezvolta softuri pentru iPhone.

Steve Jobs a declarat, in cadrul unei conferinte din Cupertino ca iPhone va fi sincronizat cu desktopurile de birou, concurand astfel cu celebrele BlackBerry-uri produse de RIM. Planul celor de la Apple include si licentierea softurilor care permit telefonului sa opereze pe platforma Microsoft Exchange, folosind push email, calendar si un sistem de sincronizare a contactelor. Mutarea celor de la Apple vine ca o solutie salvatoare, acum ca vanzarile lui iPhone scad pe masura ce ne apropiem de lansarea variantei 3G in vara acestui an.

Piata business este un teren fertil pentru Apple si ar reprezenta o metoda de extindere pentru compania lui Steve Jobs, in acest sector. Fanii RIM si BlackBerry afirma totusi ca nisa este dominata in acest moment de compania canadiana, care nu cunoaste rival.

Producatorul lui iPhone a lansat ieri mult-asteptatul SDK, practic initiativa care da libertatea developerilor sa creeze softuri noi si performante, care vor functiona nativ pe telefonul anului 2007. Printre acestea se vor numara evident si aplicatii de tip business, menite sa popularize telefonul Apple in randul oamenilor de afaceri.

Mobilissimo.ro