Aproape jumatate dintre romani primesc ajutor financiar de la stat

Data publicarii: 19-03-2008 | Economie

Aproape jumatate dintre romani primesc, sub o forma sau alta, ajutor financiar de la stat. O statistica a Ministerului Muncii arata ca anul acesta aproape 10 milioane si jumatate de oameni sunt beneficiarii unui ajutor social. Asta inseamna de trei ori mai mult decat in 2004.

Statul acorda anual 30 de forme de ajutoare de stat. Cei mai multi beneficiari sunt copiii cu varste intre 2 si 18 ani care primesc alocatie lunara de stat. Numarul lor e de aproape patru milioane.

Cea de-a doua categorie a beneficiarilor de ajutoare financiare sunt familiile sarace care-si incalzesc locuintele cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri. Sumelor variaza intre 15 si 50 de lei. De asemenea, sprjin financiar primesc si cei care folosesc pentru incalzire gaze naturale si energie termica.

Statul mai acorda bani pentru constituirea familiei, indemnizatie pentru cresterea copilului, alocatie lunara de plasament, indemnizatie pentru persoanele cu handicap, indemnizatie de hrana, dar si ajutoare de urgenta.

Realitatea TV