Lumea se va umple de masini care costa sub 10.000 de euro

Data publicarii: 21-05-2008 | Auto

Potrivit unui studiu de cercetare facut in Polonia, in urmatorii zece ani, piata masinilor low-cost va creste cu 70 la suta, la 16 milioane unitati produse la nivel global, noteaza Gandul. Practic, cresterea de 70 la suta din acest sector va depasi avansul de 30 la suta al productiei auto mondiale.

Polonezii care au realizat studiul au inclus in categoria "low-cost" toate masinile cu un pret mai mic de 10.000 euro. Printre ele se vor numara Tata Nano, Volkswagen Up si Toyota EFC.

Cea mai mare crestere a productiei de masini ieftine este prevazuta pentru Asia, unde va fi concentrata in jur de 60 la suta din productia de masini low-cost (mai putin Japonia). De asemenea, in Rusia se preconizeaza ca pana in 2018 sa fie fabricate 1,6 milioane masini low-cost.

Anul trecut, piata mondiala a masinilor low-cost si a vehiculelor comerciale usoare a crescut cu 9 la suta, la 9,4 milioane unitati. In statele cu traditie in productia auto, piata masinilor low-cost este, de regula, scazuta, din cauza numarului mare de masini rulate, disponibile intr-o stare buna.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: