Externalizarea securitatii IT, acceptata de 54% dintre profesionistii IT

Data publicarii: 12-08-2008 | IT&C

Aproape 54% dintre profesionistii IT din companiile romanesti sunt dispusi sa apeleze la specialisti din exteriorul organizatiei pentru a rezolva problemele de securitate informatica, arata un sondaj GECAD NET, la care au participat aproximativ 300 de respondenti, in perioada mai-iulie 2008.

Dintre participantii la sondaj, 53,7% au mentionat ca sunt dispusi sa apeleze la o companie specializata in securitate IT pentru solutionarea unor probleme legate de protejarea infrastructurii informatice. 35,6% dintre participanti sunt mai increzatori in fortele proprii si nu s-au aratat dornici sa colaboreze cu vreo companie specializata pentru a-si rezolva problemele de securitate IT. Restul de 10,7% dintre respondenti sunt indecisi.

"Am dorit sa simtim pulsul pietei si mai ales sa vedem daca a crescut increderea managerilor si profesionistilor romani in externalizarea unor actiuni sensibile asa cum este si securitatea informatica a companiei. Din ce am observat in piata in ultimii ani, dar si din rezultatele acestui sondaj, am tras concluzia ca, spre deosebire de anii trecuti, directorii IT ai companiilor romanesti sunt mai deschisi catre o posibila colaborare cu companiile specializate si multi au inteles ca un efort pe cont propriu, in directia securizarii infrastructurii IT, este mai costisitor, mai ales cand acesta nu face parte din miezul afacerii", spune Gabriela Mechea, director general la GECAD NET.

Rezultatele sondajului reflecta tendinta de crestere a veniturilor din servicii IT pe piata autohtona, intr-un ritm mai rapid decat vanzarea de hardware sau de licente software, spre exemplu. "Am sesizat in ultimele 12 luni ca serviciile merg mai bine decat in 2006-2007, atestand faptul ca tot mai multe companii isi doresc nu doar echipamente si soft "la cutie", ci valoare adaugata", conchide Gabriela Mechea.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: