Romanii nu mai vor nici creditele luate de acasa, semnate in sufragerie

Data publicarii: 01-03-2009 | Finante-Banci

Imaginea scaunelor goale din sucursalele bancilor, pe care pana nu demult statea aproape intotdeauna cineva dornic sa ia un credit a devenit deja ceva obisnuit pentru romani. Brokerii de credite sunt si ei afectati de scaderea creditarii, din ce in ce mai multi potentiali clienti calcandu-le pragul mai mult pentru a afla vesti noi despre dobanzi decat pentru a lua un imprumut. Printre ei se numara si cei care prefera sa vanda imprumuturi bancare direct acasa la client.

"In august dadeam peste 100 de credite pe luna. In decembrie am dat 57, ca pe ianuarie nu are rost sa va spun cate au fost pentru ca nu prea este ce numara. De vreo doua luni incoace avem cheltuieli mult mai mari decat veniturile. Daca ne mai tine asa inca vreo doua luni...nu stiu ce o sa facem", a declarat pentru Gandul Florin Chitu, 24 de ani, director executiv Easy Credit. Firma pe care o conduce, care nu acorda credite, ci intermediaza pentru banci, este specializata in acordarea de credite la domiciliul potentialilor clienti si traieste din comisioanele incasate de la banci, in cazul in cazul in care creditul este "tras", adica acordat. Firma lui Chitu are sapte angajati stabili si 12 agenti cu contract de colaborare. Comisioanele, pe care le incaseaza de la banci, variaza intre 2% si 4%

Livram credite la domiciliu, in orice zona

Spre diferenta de conceptul "clasic" de brokeraj de credit, unele firme de profil au apelat la un nou concept: creditul acordat acasa. Potentialul client suna la o astfel de firma si programeaza intalnirea. Agentul vine la el acasa, ii prezinta ofertele si, in cazul in care se alege una dintre ele, se pregateste dosarul de credit pentru banca, pe care il va depune aceeasi firma.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: