Garda Financiara, noua casa a lui James Bond?

Data publicarii: 02-03-2009 | Finante-Banci

Divizia Centrala de Investigare Criminala va avea 1.073 de angajati si 41 de Divizii de Informatii. Daca Garda Financiara va deveni, asa cum isi doreste, Divizia Centrala de Investigare Criminala nu mai avem nevoie de ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor, nici de cei de la SRI, nici de Oficiul de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor sau de altele. Garda Financiara le va avea pe toate...

Conform datelor cuprinse in "Ghidul practic pentru lucratorii Garzii Financiare" (redactat in contextul proiectului PHARE RO 02/IB-FI-11 "Optimizarea strategiei Garzii Financiare in limitarea/tinerea sub control a evaziunii fiscale", care are la baza rapoartele intocmite de expertii greci), institutia ar fi formata din Sediul Central de Investigare, Divizia Speciala de Investigare Economica responsabila cu investigatia pe tot teritoriul Romanei si cele 9 Birouri Regionale din Bucuresti, Brasov, Bacau, Prahova, Arges, Cluj, Timis, Dolj si Constanta. Acestora le vor fi subordonate 41 de Divizii de Informatii, cate una in fiecare judet (cu exceptia judetului Tulcea) plus Bucurestiul.

Sediul de Investigare Centrala (Divizia de Investigare Centrala) s-ar ocupa cu "identificarea si investigarea presupusei fraude fiscale si a fraudei aduse impotriva intereselor financiare ale UE", "culegerea din toate sursele relevante a informatiilor referitoare la probleme de fiscalitate (...), analiza si furnizarea acestora precum si de efectuarea unor analize de risc strategice si operationale", iar Divizia Speciala de Investigare Economica de cazurile grave si complexe de frauda fiscala.

Sediul Central ar mai avea in subordine 5 Unitati (de Spalare a Banilor, de Asistenta Tehnica, de Infractiuni pe Internet, de Afaceri Interne, de Control si Audit Intern) si "Mijloace Legale de Comunicare, Transport, Asistenta Tehnica si Tehnologia Informatiei.

Divizia Centrala de Investigare Criminala ar avea 1.073 de angajati, dintre care 580 de ofiteri anchetatori, 80 de operatori de sistem, 50 de ofiteri la administrativ (printre altele primeste, inregistreaza corespondenta), 4 desingeri/analisti sistem, 5 pentru resurse umane si 3 ofiteri pentru relatii cu presa.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: