Unicredit Tiriac Bank va folosi intregul profit obtinut anul trecut pentru capitalizarea bancii

Data publicarii: 18-03-2009 | Finante-Banci

Unicredit Tiriac Bank va folosi intregul profit pe 2008 pentru capitalizarea bancii, a declarat miercuri directorul general Rasvan Radu, precizand ca decizia de a nu acorda dividende din castigul obtinut anul trecut va fi aprobata in curand in Consiliul de Administratie al bancii.

UniCredit Tiriac Bank a afisat pentru 2008 un profit net de 358,3 milioane lei (97,29 milioane euro), in crestere cu 37% fata de cel din 2007.

Indicatorul de solvabilitate al bancii de plasa, la finalul anului trecut, la 10,2%.

"Ne propunem sa mentinem adecvarea capitalului la aproximativ 10%, semnificativ peste nivelul recomandat, de 8%, pentru a avea resursele necesare in conditiile actuale", a precizat directorul general al Unicredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.
 
Radu: Grupul Unicredit este pregatit sa acorde noi finantari pentru piata din Romania
 
Unicredit nu intentioneaza sa retraga liniile de finantare acordate pe piata din Romania, grupul fiind pregatit sa ofere noi finantari in cazul in care va fi nevoie, a declarat miercuri Rasvan Radu.

"Ne propunem sa continuam creditarea pe piata romaneasca. Suntem dispusi sa atragem noi finantari. Nu avem in vedere restrangerea activitatii sau sa retragem linii de finantare din Romania, din contra, vrem sa ne consolidam pozitia pe piata, iar grupul este pregatit sa ofere noi finantari daca va fi nevoie", a spus Radu.

UniCredit Tiriac Bank a afisat pentru 2008 un profit net de 358,3 milioane lei (97,29 milioane euro), in crestere cu 37% fata de cel din 2007.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: