Prima de instalare si bani de chirie pentru angajatii BCR relocati

Data publicarii: 27-03-2009 | HR/Cariere

Angajatii Bancii Comerciale Romane (BCR) care se transfera din provincie in Bucuresti in urma procesului de reorganizare interna in care este implicata compania primesc o prima de instalare care are valoarea a doua salarii, precum si o suma fixa ce reprezinta plata chiriei pentru sase luni in Capitala.

Angajatii Bancii Comerciale Romane (BCR) care se transfera din provincie in Bucuresti in urma procesului de reorganizare interna in care este implicata compania primesc o prima de instalare care are valoarea a doua salarii, precum si o suma fixa ce reprezinta plata chiriei pentru sase luni in Capitala.

"Am centralizat functiile de suport si back-office, iar in cadrul retelei din provincie au ramas doar oamenii de vanzari. Posturile au fost scoase la concurs si candidatii interni sunt incurajati sa aplice. De asemenea, unii angajati au fost interesati sa se transfere de pe posturi de back-office pe pozitii de front-office", a explicat Andreea Voinea, director executiv de resurse umane pentru BCR. Tendinta pregnanta este ca transferurile sa se realizeze din provincie catre Bucuresti si nu invers. Astfel, in cadrul procesului de reorganizare interna, 1.500 de angajati au fost replasati intern pe noi pozitii. "O parte dintre posturile aferente celor maximum 50 de unitati pe care le vom deschide in 2009 vor fi ocupate cu angajati ai BCR", spune Voinea.

De asemenea, BCR a externalizat procese suport precum IT si o parte a serviciului de cash transport. Daca in trecut banca a apelat la servicii de leasing de personal pentru functiile de back-office si procesare, acum va avea in continuare angajati cu acest tip de contract, dar intr-o masura mai mica, a mentionat directorul de resurse umane al BCR.

Fluctuatia de personal din cadrul companiei este de aproximativ 4%, daca se face abstractie de procesul de reorganizare aflat in curs. "Nu am remarcat o reducere a fluctuatiei de personal pe fondul conditiilor economice dificile pe care le traversam", a subliniat Voinea, adaugand ca banca primeste mai multe aplicatii spontane decat inainte de inceputul crizei.

Bugetul alocat pregatirii profesionale a crescut cu 50% fata de anul trecut, a declarat directorul de resurse umane. "Atunci cand un angajat doreste sa aplice pentru un post vacant in companie si sa isi schimbe profilul, acesta este testat, iar daca se situeaza la nivelul solicitat, trece printr-un program de "induction training" prin care este familiarizat in legatura cu postul respectiv", spune Andreea Voinea. Reprezentantul bancii a mentionat ca absolventii facultatilor de profil isi vor putea gasi de lucru in BCR, in conditiile in care compania isi propune sa continue si anul acesta programul de internship care ofera pentru 40 de studenti si absolventi posibilitatea de a face practica in banca pe perioada verii.

BCR este cea mai mare banca din Romania, in functie de active, valoarea acestora depasind 17 miliarde euro si face parte din grupul financiar austriac Erste.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: