ING isi va inchide afacerile din 10 tari, in contextul crizei
Data publicarii: 04-06-2009 | Finante-BanciGrupul financiar olandez ING NV va inchide operatiunile detinute in 10 din cele 48 de state unde actioneaza si va vinde intre 10 si 15 afaceri in urmatorii 3-5 ani, a declarat joi directorul executiv al companiei, Jan Hommen, potrivit Reuters.
Intr-o prezentare pentru o conferinta din Frankfurt, publicata si pe pagina de internt a grupului, Hommen a confirmat de asemenea ca ING planuieste sa stranga intre 6 si 8 miliarde euro prin vanzarea de active.
ING Groep NV a raportat pierderi de 793 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si provizioanelor pentru imprumuturi neperformante. In aceeasi perioada din 2008, grupul a inregistrat un profit de 1,54 miliarde euro.
Grupul, care activeaza pe piata din 1743, vrea sa stranga 8 miliarde euro din vanzarea de active, pentru marirea capitalului. De asemenea, grupul renunta la 7.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard de euro.
ING a primit 10 miliarde euro in octombrie 2008, din partea guvernului olandez. Grupul a disponibilizat pana acum mai mult de jumatate din cele 7.000 de locuri de munca pe care vrea sa le elimine, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard euro, in 2009.
Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.
ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Colliers: Piata birourilor din Bucuresti a coborat la minimele ultimilor 4 ani, pe plan regional
- Studiu EY: Listările globale au dat dovadă de reziliență în primul semestru din 2025 în pofida volatilității pieței
- Libra finanțează cu 119 mil. lei proiectul rezidențial Scala Sopor din Cluj
- Revolut Business lansează în România conturile de economii pentru companii, cu dobândă de până la 4% pe an
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări