Metode pentru a scapa de stres

Data publicarii: 02-10-2009 | Lifestyle

Stresul este reactia pe care o are omul la solicitarile la care este supus. Unii psihologi spun ca stresul poate fi folosit in folosul omului, potrivit Curentul. Iata in continuare cateva sfaturi pentru ca el sa fie transformat intr-un motor al actiunilor viitoare.

  1. Fiti constient ca problema reala este nu lucrul cu care va confruntati, ci modul cum reactionati. Un renumit medic psihiatru american ne recomanda sa ne uitam la un montagne russe. In masini sunt oameni care de-abia asteapta sa coboare, sa scape, acesta fiind stresul negativ. Tot in masina sunt oameni care abia asteapta sa se dea din nou, striga, chiuie, acesta fiind stresul pozitiv, si mai sunt si oamenii care par chiar plictisiti, acestia nu sunt afectati de stres. Cu putina vointa puteti schimba abordarea si sa transformati disconfortul provocat de stres intr-o provocare.
  2. In momentele de tensiune, ganditi-va la orice altceva. Sirul de ganduri care produc stresul se va rupe si stresul va disparea.
  3. Inaintea unui examen sau prezentari sau a unei intalniri cu seful, ganditi pozitiv. Amintiti-va o realizare anterioara. Nu aveti niciun motiv ca ea sa nu se repete.
  4. Repetati-va in gand texte antistres, ori de cate ori va ingrijorati sau intristati: "totul o sa fie bine", "mereu ma gandesc la ce e mai rau si nu se intampla acel lucru", " de fapt, ce mare lucru am de facut?", "o sa trec si peste asta".
  5. Va streseaza telefonul? Inspirati aer adanc si apoi expirati incet. Totul cat ati numara pana la 8. Acum puteti raspunde la telefon.
  6. Fierbeti? Mutati-va din locul in care va aflati. Nici oala luata de pe foc nu mai fierbe, nu?
  7. Respirati usor si calm, dupa modelul oriental "so-hum". Cand inspirati, rostiti "soooooooo", cand expirati, rostiti "huuuuuuuuum".
  8. Faceti o plimbare in jurul blocului. Cu cat mai lunga, cu atat mai mult stres eliminat.
  9. Alcoolul creste agitatia. Uitati de paharul de tarie dupa o zi stresanta. Mai bine faceti o baie fierbinte.
  10. Masati-va usor tamplele. Va va ajuta sa relaxati muschii in alte zone.
  11. Nu mai strangeti din dinti. Lasati maxilarul liber si miscati-l usor. Asa veti lasa muschii sa se relaxeze.
  12. Ascultati muzica linistita. E o arma buna in lupta cu stresul.

Curentul