Sase obiceiuri sanatoase care va imbolnavesc

Data publicarii: 02-10-2009 | Lifestyle

Nu tot ceea ce este sanatos ajuta. De fapt, excesul are efecte negative chiar si in cazul obiceiurilor sanatoase, sustin specialistii. Somnul, protectia solara sau igiena excesiva pot face mai mult rau decat bine.

1. Exercitiile fizice: Corpul si mintea noastra nu au nevoie de mai mult de 30-45 de minute, de 3-4 ori pe saptamana, de exercitii cardio. Exercitiile de tip aerobic sau cardio trebuie facute o data la doua zile, alternand cu activitati precum Yoga, Pilates, plimbari sau fitness.

2. Protectia solara: Organismele noastre au nevoie de vitamina D pentru oase sanatoase, prevenirea bolilor si un sistem imunitar puternic. Singura modalitate pentru a ne asigura ca avem vitamina D in organism este prin expunerea la soare. Speciastii recomanda astfel sa nu exageram cu aplicarea lotiunilor cu factor de protectie solara. Atunci cand mergem la piscina sau la mare, si stam la soare mai mult de 20 minute, este necesar sa aplicam o  lotiune cu un SPF de cel putin 30, insa pentru o simpla plimbare in oras este recomandat sa ne lasam atinsi de razele solare. Singura parte a corpului care trebuie intotdeauna protejata este fata.

3. Sapunurile si gelurile antibacteriale: Folosirea in exces a acestor produse slabeste abilitatea organismului de a lupta impotriva ''bacteriilor bune'', sustin medicii. Folosirea lor este recomandata, insa in acelasi timp trebuie sa apam din cand in cand si la sapunurile normale.

4. Somnul: O persoana are nevoie de un somn linistit de doar opt ore pe noapte. Mai putine ore de odihna, sau din contra mai multe, au efecte negative asupra organismului. Fiintele umane nu sunt programate sa gandeasca sau sa functioneze la parametri optimi cu mai putin sau mai mult de 8 ore de somn pe noapte. De altfel, prea multe sau prea putine ore de somn pot cauza balonari, confuzie, sau depresie.

5. Aerul conditionat: Este foarte util in zilele calde si umede de vara, insa nu este recomandat sa il folosim un timp prea indelungat.  Aerul ''reciclat'' de aparat poate contine bacterii, germeni si multe particule de praf. La fiecare cateva ore, este recomandat sa oprim aerul conditionat si sa deschidem ferstrele pentru a respira aer curat. De asemenea, este foarte important sa spalam in fiecare luna filtrele de la aparatele de aer conditionat. 

6. Produsele organice:  Fructele, legumele si alimentele organice, nu sunt doar scumpe ci si ''nesigure''. Astfel, multe astfel de produse pot contine pesticide sau pot fi procesate, chiar daca sunt comercializate in magazine specializate in produse eco sau organice. Medicii spun ca nu doar produsele organice sunt sanatoase. Important este sa consumam produse cu putine ingrediente, cu cat mai putin zahar (sau inlocuitori ai acestuia), sodiu sau carbohidrati.

health.com via Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: