Profilul spargatorului de bani in cazinouri, pe timp de criza
Data publicarii: 14-10-2009 | LifestyleChiar si pe timp de criza, romanii si strainii deopotriva isi cheltuie banii in cazinourile din Bucuresti in speranta unor castiguri usoare. Nu toti insa sunt dispusi sa mizeze la fel de multi bani ca in anii trecuti.
"Cei care inainte jucau 300 de euro, joaca tot atatia bani si acum, iar cei care inainte jucau 10.000 de euro sau sume mai mari, nu joaca decat 10% din aceasta suma", a declarat, pentru Gandul Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Organizatorilor de Cazinouri din Romania si proprietarul unui cazinou din Bucuresti.
45 - 50 de ani, la apogeul carierei
Andrei Frimescu, marketing si PR manager al unui cazinou din Bucuresti, face un profil al jucatorilor: Primul este cel al jucatorului care are 45-50 de ani si este la apogeul carierei, cu o situatie financiara stabila. Acest segment este cel mai bine reprezentat si structurat din punctul de vedere al pretentiilor si serviciilor. "Al doilea gen este reprezentat de oamenii de varsta a treia, care au timp si cauta socializare, sa se simta confortabil si care sufera de singuratate", a declarat Andrei Frimescu.
Al treilea tip de jucator este cel al tanarului care prefera in special jocurile de poker si cele care sunt apropiate ca sistem de calculatoare. De asemenea, acestia nu au obligatii de familie, iar stilul de viata le permite sa aiba timp de petrecut la cazinou.
20% dintre jucatori sunt femei, in usoara crestere
Dar nu numai barbatii sunt cei care isi verifica norocul. Din 250 de oameni care intra zilnic intr-un cazinou din Capitala, 20% sunt femei, iar 80% dintre acestia sunt clienti fideli si revin si in alte zile la mesele de joc.
"Numarul acestora este cam la fel, se simte eventual o usoara crestere cu 5%", mai spune Constantinescu. Si Frimescu spune ca acesta este un trend crescator in ultima perioada.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza