Firmele care si-au suspendat activitatea nu mai trebuie sa plateasca taxa radio

Data publicarii: 16-10-2009 | Finante-Banci

Societatile comerciale care si-au suspendat activitatea nu vor mai plati taxa radio dupa ce depun la sediul Societatii Romane de Radiodifuziune o cerere insotita de un document doveditor de la Registrul Comertului, potrivit unei Hotarari adoptate de Executiv.

"Persoanele juridice cu sediul in Romania, care se incadreaza in categoria microintreprinderilor (...) au obligatia sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune, cu exceptia celor care si-au suspendat activitatea, potrivit prevederilor legale", se arata in textul HG aprobate in 9 septembrie de Guvern si publicata joi in Monitorul Oficial.

Pentru a fi exceptatea de la plata taxei, firmele care si-au suspendat activitatea trebuie sa depuna la sediul Societatii Romane de Radiodifuziune o cerere si certificatul constatator emis de Registrul Comertului, din care sa rezulte suspendarea activitatii.

Cu cel putin 15 zile inainte ca perioada de exceptare de la plata taxei sa expire, firmele mentionate trebuie sa reinnoiasca cererea si actele care dovedesc suspendarea activitatii. Daca termenul de 15 zile este depasit, aceste firme vor fi obligate sa plateasca taxa incepand cu luna urmatoare celei in care expira exceptarea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: