Banca ia 50% din leafa rau-platnicului

Data publicarii: 09-11-2009 | Finante-Banci

Institutiile financiare pot cere firmei la care lucreaza un datornic sa le vireze chiar si 50 la suta din remuneratia acestuia, daca angajatul nu si-a platit ratele.

In ultima vreme, tot mai multi clienti ai bancilor refuza sa-si plateasca ratele, tocmai pe motivul ca este criza si nu vor pati nimic.

De precizat ca aici nu ne referim la cei care sunt in imposibilitatea de a plati din cauza concedierii, ci doar la cei care nu platesc pe motiv de rea-vointa. In aceste conditii, in situatia creditelor negarantate cu un bun mobil sau imobil, bancile apeleaza la poprirea salariului debitorului.
 
In cadrul popririi, instanta de executare ii trimite angajatorului o adresa, prin care-l informeaza de situatie.
 
"De la momentul primirii acestei adrese, angajatorul are obli gatia de a plati un procent din salariul debitorului (procent ce nu poate depasi 50% din salariul net, conform articolului 164 alineat 4 din Codul Muncii) direct bancii creditoare", ne-a declarat Alexandru Rusu, avocat partener al casei de avocatura bpv Grigorescu.

Surse bancare spun ca poprirea este una dintre metodele frecvente de a-si recupera banii. "Nu putine sunt cazurile in care banci ca si a noastra a apelat la angajatorul debitorului pentru a-si recupera banii restanti", ne-au spus sursele mentionate.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: