GarantiBank Romania a ajuns la active de 670 milioane euro in octombrie

Data publicarii: 12-11-2009 | Finante-Banci

Subsidiara din Romania a grupului bancar turc GarantiBank a ajuns la active de 670 milioane euro in octombrie, a anuntat joi banca, precizand ca si-a depasit obiectivul initial de crestere cu 40% fata de finalul anului trecut.

"GarantiBank Romania a inregistrat o tendinta de crestere similara cu cea a bancii-mama, dezvoltandu-si semnificativ activitatea in 2009. Activele totale au depasit obiectivul initial de crestere cu 40% fata de sfarsitul anului trecut, ajungand la 670 milioane euro in octombrie", se spune in comunicat.

Portofoliul de credite acordate de GarantiBank Romania insuma circa 450 milioane euro la finalul lunii septembrie, in timp ce numarul de clienti s-a triplat fata de finalul anului trecut, ajungand la 125.000. De asemenea, numarul total de carduri de debit si credit a ajuns la peste 120.000, a precizat banca.

GarantiBank este subsidiara din Romania a GarantiBank International NV, cu sediul la Amsterdam. Aceasta este detinuta in totalitate de Garanti Turcia, cea mai mare banca privata din Turcia. In Romania, GarantiBank are 50 agentii, 70 de bancomate si 4.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

Banca-mama, GarantiBank Turcia, a anuntat joi ca profitul net din primele noua luni ale anului a crescut cu 46%, la 2,15 miliarde lire turcesi (circa 1 miliard euro), sustinut de managementul eficient al operatiunilor.

Activele consolidate ale grupului au atins 112 miliarde lire turcesti (52 miliarde euro), in crestere cu 13% fata de sfarsitul anului trecut. Nivelul creditelor acordate a atins in perioada analizata 69 miliarde lire turcesi (32 miliarde euro).

"Performantele inregistrate de GarantiBank in Turcia au avut la baza o structura solida si echilibrata a activelor si pasivelor", a declarat Ergun Ozen, director executiv Garanti.

In primele noua luni din 2009, GarantiBank a initiat o serie de proiecte in domeniul sistemelor de plati electronice, atat pe plan local, cat si international. Unul dintre acestea a fost extinderea portofoliului de produse, prin adaugarea cardurilor Money si Shop & Miles.

GarantiBank Turcia dispune in prezent de o retea de 750 unitati, 2.600 de bancomate si peste 350.000 terminale de plata la comercianti.

NewsIn