Google ataca Microsoft pe piata sistemelor de operare prin Chrome

Data publicarii: 23-11-2009 | IT&C

Expansiunea Google pare de neoprit, intr-o perioada de timp record reusind sa se impuna ca principal jucator pe piata online. Consolidarea pozitiei in industria Internetului a permis companiei lansarea unor produse colaterale, ultimul dintre acestea fiind propriul sistem de operare, bazat pe browserul Chrome.

Marea diferenta dintre sistemele de operare consacrate, precum Windows-ul produs de Microsoft pentru PC-uri sau OS X produs de Apple pentru calculatoarele Mac, este data de faptul ca softul Google ia greutatea de pe umerii computerelor si o pune pe cei ai Internetului.

Chrome foloseste din plin conceptul "cloud computing" prin care Internetul substituie multe dintre functiile clasice ale computerelor, precum lansarea aplicatiilor, procesarea operatiilor sau inmagazinarea datelor.

Reprezentantii Google spun ca sistemul lor de operare va fi cel mai rapid dintre cele existente in momentul de fata pe piata, pornirea unui calculator petrecandu-se intr-un timp la fel de scurt ca si schimbarea canalelor unui televizor.

"Cand apesi la computer butonul de pornire vrei sa fie exact ca la un televizor. Il deschizi si imediat iti doresti sa fii pe internet pentru a folosi aplicatiile preferate", spune Sundar Pichal, cel care s-a ocupat de dezvoltarea Crome.

Download Chrome OS de aici

Redactia BankNews.ro