Good.bee a atras 10.000 clienti pentru serviciile bancare pe telefonul mobil

Data publicarii: 26-11-2009 | Finante-Banci

Good.bee, formata printr-un parteneriat intre Fundatia Erste si Erste Group, a acumulat 10.000 de clienti ai serviciului de tranzactii bancare pe telefonul mobil de la infiintarea in septembrie 2008, a anuntat joi compania.

"Practic, aducem banca in buzunarul clientului, care are astfel acces imediat la banii din contul personal oricand si de oriunde. Avem satisfactia ca, intr-un timp relativ scurt, peste 10.000 de romani au ajuns sa beneficieze de avantajele serviciului good.bee Tranzactii mobile, iar numarul lor creste in ritm mult mai rapid", a declarat presedintele Consiliului de Administratie good.bee Service RO, Catalin Moise.

Potrivit comunicatului publicat de companie, vanzarile au evoluat semnificativ in ultimile trei luni, desi in primelele luni de la lansare trendul de crestere a fost destul de lent.

"Utilizatorul serviciului good.bee Tranzactii mobile - lansat in parteneriat cu BCR si impreuna cu Visa, Orange si Vodafone - are varsta medie de 29 de ani, iar aproximativ 75% din clienti se afla in categoria de varsta 18-35 de ani", a precizat Catalin Moise.

Serviciul good.bee Tranzactii mobile este utilizat si de elevi, dar si de pensionari, de persoane din mediul urban, dar si de persoane din mediul rural. De altfel, aproximativ 20% din clientii serviciului financiar pe mobil locuiesc in mediul rural, mai anunta compania.

Circa 36% din totalul tranzactiilor inregistrate cu cardul de debit sunt realizate la punctele de vanzare prin intermediul cardului Visa Electron cu cip. Orice utilizator al serviciului primeste pe loc la achizitionarea Pachetului de Start, alaturi de un cont curent la BCR si un card Visa Electron cu cip.

In ceea ce priveste serviciul de tranzactionare mobila, cea mai folosita tranzactie este transferul good.bee - transferul de bani pe baza numarului de telefon mobil, intre utilizatorii good.bee. Aceasta operatiune este utilizata frecvent pentru transferuri intre parinti si copiii aflati la distanta, intre prieteni sau rude datorita faptului ca transferul de bani se realizeaza instant, extrem de simplu, la orice ora din zi si din noapte. Valoarea medie a unui transfer good.bee este de aproximativ 100 lei.

De asemenea, in categoria operatiunilor mobile des intalnite prin intermediul serviciului good.bee Tranzactii mobile se inscriu si interogarea de sold si reincarcarea cartelelor de telefonie mobila - posibila atat pentru propriul numar de telefon, cat si pentru orice alt numar in retelele partenere.

Serviciul good.bee Tranzactii mobile este operational 24 de ore din 24 - 40% din totalul tranzactiilor mobile se realizeaza seara, dupa ora 20.00 si in weekend. good.bee Tranzactii mobile este disponibil atat in week-end, cat si in zilele libere legale, inclusiv in zilele de 1 Decembrie, vacantele de Craciun si Anul Nou.

Good.bee Holding a fost infiintat in iulie 2008, printr-un parteneriat intre Fundatia Erste si Erste Group. La nivel central european, cu focus direct doar pe partea de tranzactii mobile, good.bee Holding a realizat un parteneriat cu Wizzit Ltd., pionier in domeniul sistemelor de tranzactionare mobila. good.bee Service, compania care furnizeaza serviciul good.bee Tranzactii mobile in Romania, a fost infiintata in septembrie 2008.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: