Cresterea economica in Europa, previzionata de 80 la suta dintre manageri
Data publicarii: 14-09-2010 | EconomieIncrederea s-a reintors in mediul de afaceri european, patru din cinci companii estimand cresteri pe parcursul anului 2011, conform studiului realizat de European Business Awards.
Concluziile studiului "Business as usual" arata ca 80 la suta dintre managerii din Europa estimeaza o crestere in urmatoarele 12 luni. Planurile de business indraznete si regasirea optimismului au facut ca jumatate dintre toate companiile chestionate sa estimeze o crestere de cel putin 10 la suta pana la sfarsitul anului 2011.
Principalele concluzii ale studiului arata ca Europa este deschisa afacerilor si dornica de crestere economica, opt din zece firme mizeaza pe o crestere in urmatoarele 12 luni. In timp ce peste jumatate din firme prognozeaza o crestere de zece la suta sau mai mult, trei din zece companii prevad o crestere de peste 20 la suta.
European Business Awards precizeaza ca o treime din afaceri cauta sa se extinda pe noi piete in afara granitelor interne, in timp ce o firma din cinci doreste sa patrunda pe piete din afara comunitatii europene. De asemenea, o firma din trei doreste sa domine sectorul de activitate in care activeaza si isi propune sa se dezvolte, iar 29 la suta considera ca este esential sa-si diversifice oferta de produse si servicii. Numai sase la suta din companiile europene raman concentrate pe activitatea de baza.
"Pentru compania noastra, ca participant la competitia European Business Awards, acest studiu a fost o experienta revelatoare, pentru ca suntem capabili sa raportam succesul nostru la cele mai performante companii din spatiul comunitatii europene. Rezultatele acestui studiu ne incurajeaza sa privim cu optimism viitorul, anticipand o crestere a afacerilor companiei in urmatoarele 12 luni. Suntem increzatori ca succesul comercial va fi pe masura muncii si a implicarii noastre in dezvoltarea sectorului IT, extrem de important pentru economia nationala', a declarat Irina Socol, presedinte si director general al Siveco Romania.
Studiul Business As Usual a fost realizat in perioada 23 martie - 3 august 2010, cu participarea a 600 de manageri de top din intreaga comunitate europeana.
Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
Printre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V. Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2 la suta si de opt la suta din cea de servicii IT, Siveco Romania implementeaza solutiile sale la peste 1.300 de clienti, atat institutii publice, cat si companii private.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice