Cat te costa sa ajungi un finantist cu acreditare internationala

Data publicarii: 14-02-2011 | HR/Cariere


Costurile pentru cele mai scumpe programe de calificare in domeniul financiar pornesc de la 12.000 si ajung pana la 15.000 de euro, acestea fiind printre cele mai scumpe programe de educatie manageriala aparute in ultimii ani in Romania.

Specialistii spun ca obtinerea unor calificari, precum ACCA, CIMA sau CFA, dar si cunostintele acumulate de-a lungul timpului aduc promovari pe care in mod obisnuit profesionistii care lucreaza in finante si in planificare strategica le obtin cu mare dificultate.

Desi costurile pentru astfel de programe sunt destul de ridicate, recunoasterea valorii adaugate in business a acestor calificari are loc intr-un mod vizibil accelerat pe piata de munca, potrivit Matildei Crossman, managing director al firmei britanice de consultanta The ExP Group.

"Posibilitatea de a face alegerea dintre mai multe calificari va oferi avantaje competitive distincte companiilor si implicit se va reflecta in rata de crestere a notorietatii acestor programe recunoscute international", a mai adaugat Crossman, care conduce o firma care ofera astfel de calificari. O alta companie care organizeaza cursuri pentru programele CIMA si ACCA este BPP Professional Education.

ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) ar putea reprezenta o alternativa pentru managerii care vor sa se perfectioneze in domeniul financiar si care sunt in masura sa intocmeasca situatii financiare. Programul este solicitat mai ales pentru angajatii care lucreaza in domeniul companiilor cu activitati in audit, finante sau contabilitate.

 

integral in: zf.ro